07 Ağustos 2014 Perşembe, 18:15
10 AĞUSTOS'DA GÖZÜM MALATYA'DA OLACAK

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Malatya'da halka hitabetti ve Pazar günkü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek istedi.

Malatya'ya gecikmeli gelen Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi yanındaki meydanda saat 17.05'de konuşmaya başladı ve şöyle dedi:

"Malatya… Bir kez daha Allahına gurban Malatya.. Seni bir kez daha hasret ve muhabbetle selamlıyorum ey Malatya. Maşallah. Malatya yine farklı.. Malatya yine kabına sığmıyor. Malatya düşmana korku salıyor, dostlarını, kardeşlerinin yüreğine umut veriyor. Malatya dimdik. Battalgazi’nin Hamido’nun Turgut Özal’ın hatırasına sahip çıkıyor. Rabbim sizlerden razı olsun. Allah Malatya’yı esirgesin. Rabbim kardeşliğimizi, yol arkadaşlığımızı, kader arkadaşlığımızı daim eylesin.

6 Mart’ta geldik burada muhteşem bir buluşma gerçekleştirdik. Malatya kendisine yakışanı yaptı. Malatya CHP’ye de MHP’ye de topuna birden ders verdi. Malatya, Pensilvanya ihanet çetesine ders verdi. Yüzde 62 oy oranıyla Malatya 30 Mart’ta bir kez daha destek verdi. Hakkınızı bana helal edin. Bu sıcakta sizleri beklettim. Siz başkasınız. Sizin bu sıcaklık size bir şey yapmıyor, gönlünüz serin. 81 vilayet içinde Rize birinci, Şanlıurfa ikinci, Konya üçüncü Malatya dördüncü oldu. Ama biz Pazar günü Malatya’dan birincilik bekliyoruz. Malatya birinciliği alır mı? Malatya çok çalışırsa ben de inanıyorum birinciliği alır. Onların ablaları varmış. Bizim ablalarımız 30 Mart’ta onlara gereken dersi verdi. İnanıyorum şimdi daha farklı ders verecek. Var mıyız? İki gün var. Çalışacağız, derslerini vereceğiz. Onların abileri varmış, bizim abilerimiz burda, bizim abilerimiz daha güçlü ve kararlı. Pazar günü onlara gereken dersi veriyor muyuz?

 İnşallah şu anda 81 vilayette bir yarış var. Pazar günü akşam gözüm Malatya’nın sonuçlarında olacak. İnşallah Malatya rekorunu egale etmeyecek, daha da aşacak. 2007 halk oylamasında Malatya’dan yüzde 82 evet oyu çıkmıştı. 2010 halk oylamasında yüzde 75 evet oyu çıktı. İnanıyorum ki 10 Ağustos’ta CHP’ye gönül vermiş kardeşlerim de, MHP’li kardeşlerim de diğer partili kardeşlerim de bizi tercih edecek. 10 Ağustos’ta rekora hazır mıyız Malatya. Sandığa gidiyor muyuz Malatya. Yeni, güçlü Türkiye’ye evet mi? Milletin adayına evet mi? Kim o aday? (Recep Tayyip Erdoğan, sesleri..) Sizin Allahınıza gurban. Maşallah suphanallah barekallah.. Malatya’da bu iş tamam. Malatya kararını vermiş. Rabbim kararınızı hayırlı eylesin.

10 Ağustos seçimi ülkemiz, milletimiz ve Malatya’ya hayırlara vesile olsun inşallah.

Malatya’nın evladı merhum Turgut Özal, 1983 yılında başbakan oldu. 89 yılına kadar Başbakan olarak ülkesine milletine çok hayırlı hizmetlerde bulundu. 89 yılında da TC’nin 8. Cumhurbaşkanı oldu. Görevi tamamlamasına ömrü vefa etmedi. 93 yılının 17 Nisan günü ruhunu rahmana teslim etti. Allah ondan razı olsun, taksiratını affetsin, cennetiyle… Farklı bir başbakan, farklı bir cumhurbaşkanıydı. Başbakanlığında milletin hizmetkarıydı, Cumhurbaşlanlığında milletin tarafını tuttu. Burada onun seçildiği döneme ilişkin hatırlatmalar yapacağım. O dönem muhaletfette kim var Süleyman Demirel, başka SHP yani bugünkü CHP var. Merhum Özal’ın seçilmesine itiraz ettiler, seçtirmemek için ne gerekiyorsa yaptılar. Bugün CHP bize ne söylüyorsa, merhum Özal’a da aynısını söylediler. Merhum Menderes’e de aynen onları söylediler. 2007’de 10. Cumhurbaşkanının görev süresi dolunca, aynı şekilde seçim yaptık. Ama bu CHP zihniyeti, darbeci, vesayet aşığı zihniyet karşımıza çıktı. Size cumhurbaşkanı seçtirmeyiz dediler. 367 dediler, arkalarına mahkemeyi aldılar. Milli iradeyi çiğnemek istediler. Hemen halka gittik. Bir yandan seçim yaptık. Yüzde 47 ile seçimi kazandık. Bir yandan Anayasayı değiştirme kararı verdik. Millete gittik, bu referandumda da yüzde 69 oy oranıyla çıktık. Ne vardı bu referandumda Cumhurbaşkanını millet seçecek. Millet evet dedi. İşte yüzde 69’un Pazar günü inşallah ilk oylamasını yapıyoruz. Bu CHP’nin, MHP’nin, HDP’nin adayları benim halkımın karşısına hangi yüzle geliyorlar. Bunların hiçbirisi halkın cumhurbaşkanı seçmesini istemediler ki. Bunlara sandıkta öyle bir tokat vurun ki, bir daha bellerini doğrultamasınlar."

Erdoğan, konuşmasını saat 17.50'de tamamladı.

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
10 AĞUSTOS'DA GÖZÜM MALATYA'DA OLACAK