14 Şubat 2014 Cuma, 18:27
10 GÜN 21 YAZAR KİTAPLARINI İMZALAYACAK
Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Malatya Deniz Kitapevleri Kitap Festivali açılışı törenle gerçekleştirildi. 10 gün sürecek olan festival süresinde bir birinden değerli 21 yazar Malatyalılarla buluşacak.
Deniz Kitapevleri’nde düzenlenen açılışta konuşan Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, “Geçen yıl ilki düzenlenen kitap festivalinin bu yıl ikincisi Malatyalı kitapseverlerle buluşturduk. 23 Şubat’a kadar sürecek olan festivalde Türk Edebiyatının 21 ünlü ismi okurlarıyla bir araya gelecek” ifadelerini kullandı.
Tüm kitapseverleri 10 gün sürecek etkinliğe davet eden Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, bu yıl festivalin ana temasının ‘Doğudan Batıya uzanan köprü: Kitap’ olduğunu belirti.
Özdemir, 21 ünlü yazarın 10 gün boyunda Malatya’da okurları ile buluşup kitaplarını imzalatacaklarını söyledi. Deniz Kitap Festivali’nin ilkinde katılan yazarlara ilginin büyük olduğunu belirten Özdemir, geçen yıl ilkini düzenledikleri festival boyunca 70 bin kitapseveri ağırladıklarını ve bu yılda festivale olan ilginin daha da artmasını beklediklerini söyledi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (CEM) Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, CHP’nin Battalgazi Belediye Başkanlığı adayı Kurtar Kaya, Yazar Sinan Yağmur da konuşma yaparak, kitabın önemine temas etti.
Daha sonra açılış pastası kesilirken Yazar Yağmur, Yazar Kaan Murat Yanık’a plaket verdi. Mesut Özdemir de, Nurdan Damla’ya tablo hediye etti.
Malatyalıların kitaba doyacağı festivalin açılış gününde Sinan Yağmur, Uğur Babat, Kaan Murat Yanık ve Nurdan Damla, Kaan Murat Yanık okurlarıyla bir araya gelip kitaplarını imzaladı.
Festivalin ikinci günü olan 15 Şubat’ta Senai Demirci, Mustafa Armağan ve Muhsin Kızılkaya, 16 Şubat’ta Ahmet Turgut ve Erdal Demirkıran, 18 Şubat’ta ise Abdurrahman Dilipak Malatya’da okurlarıyla buluşacak. 19 Şubat’ta ise Sunay Akın, 20 Şubat’ta Oğuz Saygın, Tuncel Altınköprü ve Melih Tuğtag, 21 Şubat’ta Tarık Tufan ve Selahattin Yusuf, 22 Şubat’ta Turgay Güler ve Pucca festivalin son günü ise Talha Bora Öge ile İlber Ortaylı Deniz Kitapevlerinde Malatyalı okur severlerle bir araya gelecek.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
10 GÜN 21 YAZAR KİTAPLARINI İMZALAYACAK