14 Nisan 2014 Pazartesi, 17:45
13 YILDA KÖYLERİNE 45 BİN FİDAN DİKTİLER
 Kuluncak ilçesinin Konaktepe Köyünde Avrupa’daki gurbetçilerin 13 yıldan beri sürdürdüğü fidan dikimi bu yılda devam etti.
Avrupa Konaktepe Çevre Koruma ve Kültür Derneği (AKÇD) bünyesinde “Türkiye Çöl Olmasın, Konaktepe Örnek Olsun” adlı proje kapsamında 24 Nisan 2001 tarihinden bugüne kadar köyde oluşturulan alanda 45 bin adet fidan dikimi gerçekleştirilirken, bu yıl ise kuruyan fidanların yerine yenileri dikilerek bin 300 adet fidan toprakla buluşturuldu.
“Konaktepe Fidan Dikim Şöleni” Kuluncak İlçe Kaymakamlığı, Kuluncak İlçe Belediye Başkanlığı, Avrupa Konaktepe Derneği, Ankara Malatyalılar Derneği, Ankara Çörmülüler Derneği, Malatya TEMA Temsilciliği, Malatya Orman İşletme Müdürlüğü, Hekimhan Orman İşletme Müdürlüğü, Kuluncak İlçe Emniyet Amirliği, Kuluncak Lise Öğrencileri ile birlikte köy sakinlerinin katıldığı törenlen bin 300 adet değişik çam çeşitlerinin dikimi yapıldı. Ayrıca köylülere, evlerini önüne de fidan dikmeleri için fidan dağıtımı yapıldı.
Avrupa Konaktepe Derneği olarak bu dikilen fidanların bakımını düzenli olarak yaptırıyor.
Avrupa Konaktepe Çevre Koruma ve Kültür Derneği (AKÇD) Başkanı İsmail Karakuş, “Ağaçlandırma projesinin beraberinde hazırlamış olduğumuz Sulama Havuzu ve Konaktepe Cemevi projesini hayata geçirmek için kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Konaktepe terk edilen bir köy değil yaşanılabilinir bir Konaktepe olacaktır. 2001 yılından bu güne kadar gurbetçi köylülerimiz 25 yeni ev yaptılar. Bu da gösteriyor ki göç geriye dönüyor, Konaktepe’de hayat var” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
13 YILDA KÖYLERİNE 45 BİN FİDAN DİKTİLER