02 Nisan 2017 Pazar, 20:43
15 Temmuz Şehitleri Anma Gecesi düzenledi
Anadolu Selçuklu Ocakları 15 Temmuz şehitleri anma gecesi düzenledi. 
Anadolu Selçuklu Ocakları Malatya İl Başkanlığı tarafından 15 Temmuz şehitlerini anma gecesi düzenledi.
Geceye, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Eğitim Birsen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım ve vatandaşlar katıldı.
Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Grup Büyük Koğuş’un ezgileri ve Şehit Ömer Halis Demir tiyatro gösterisiyle devam etti.
“Tarih tekerrürden ibarettir”
Battalgazi belediye başkanı Selahattin Gürkan gecede yaptığı konuşmada, “Anadolu Selçuklu Ocakları Malatya il başkanlığı tarafından 15 Temmuz şehitlerini anma gecesi düzenliyor. Buradan genel başkan Ayetullah Geçen’e teşekkür ediyorum. Özellikle ülkemizin geçmiş olduğu şu süreçte bazı şeyleri iyi irdelememiz gerekiyor, iyi düşünüp iyi değerlendirmemiz lazım. Eğer iyi değerlendirmediğimiz zaman tarih tekerrürden ibarettir. ‘Tarihten ders alınsaydı tarih tekerrür eder miydi’ diyor şair. Biz tarihin tekerrür etmesi için tarihimizde ders almamız lazım. Bu coğrafya pahalı bir coğrafyadır. Hesapları olan ülkeler ve insanlar var. Devletler tarih boyunca olmuştur. Bugün olmuştur yarında olacaktır. Bunlarla ilgili sayın başbakanımız bizlerle terörle ilgili toplantıya çağırmıştı ve orada şunu ifade etti, ‘çözümsüzlük çözüm müdür, 40 senedir şöyledir, böyledir, devletler insan gibi’ dedi.
“15 Temmuz darbe girişim bu vatanın evlatları sayesinde bertaraf edilmiştir”
Anadolu Selçuk Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen ise, “Anadolu Selçuklu Ocakları Malatya il başkanlığı tarafından düzenlenen 15 Temmuz şehitleri anma gecesine geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Değerli dava arkadaşlarım 15 Temmuz darbe gecesinin arkasındaki şer odakları İttihak ve Terakki’nin torunları olan Feto terör örgütü, NATO abdestli komünistler, Haclı irtifakı, siyonist İsrail, emperyal güçler ve Hıristiyan birliğidir. 15 Temmuz darbe girişim bu vatanın evlatları sayesinde bertaraf edilmiştir” diye konuştu.
“Şehit Allah isimlerinden biridir”
İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu ise yaptığı konuşmada, “Şehitlerimiz ölümsüzlük kervanına katılmıştır. Hz. Peygamberin Uhut Savaşında amcası Hamza’yı, Allah’ın aslanı Hamza’yı yerde şehit olmuş, göğsü yarılmış, kulakları kesilmiş, gözü yuvalarından çıkarılmış görünce öfkeden çıldırmıştır. Müşriklerin çok ağır yaralarıyla şehit olmuş Hz Hamza’yı görünce peygamberimiz kucağına almış ve ‘Ey amca, bugün seninle şehit olup gitmeyi, ne kadar çok isterdim.’ Hz Muhammed peygamberimizi Allah katında en üs seviyeye çıkmış insanların en şereflisi Hz. Hamza’nın şehit olmasına hayran kalmış ve onunla şehit olmak istiyordu. Arkadaşlar şehit kelime harfi ile şahit olan. Allah’ın doksan dokuz isminden biridir. Şehit Allah isimlerinden biridir. Baba ve anneler çocuklarını vatan için, toprak için, şehit olarak verdiklerinde bitmeyecek bir şerefin, bitmeyecek bir itibarın da sahibi olurlar” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
15 Temmuz Şehitleri Anma Gecesi düzenledi