22 Şubat 2014 Cumartesi, 20:31
2. DENİZ KİTAP FESTİVALİ
Malatya 2.Deniz Kitap Festivali’nde Pucca ve Turgay Güler izdihamı yaşandı.
Festivalin 9. gününde Deniz Kitapevlerini hınca hınç dolduran kitapseverler Yazarlar Pucca ve Turgay Güler’e kitaplarını imzalatmak için uzun süre beklediler. Festival de adeta izdiham yaşanırken her iki yazarında kitapları kısa sürede yok sattı.
Kültür kenti Malatya’da geçen yıl başlayan Deniz Kitap Festivali’nin bu yıl düzenlenen ikincisinde yazar-okur buluşmaları sürüyor. Açıldığı günden bugününe kadar binlerce kitapseverin akınına uğrayan Deniz Kitap Festivali’nde bugünde iki ünlü yazar Malatyalı kitapsever ile buluştu. Son yazığı Sır Küpü kitabıyla adından sıkça bahsettiren Gazeteci-Yazar Turgay Güler, festivalde okurlarıyla buluşan ilk isim oldu. Sevenlerin sıcak karşılaşması ile kitaplarını imzalamaya başlayan Güler, zaman zaman da okurları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Malatya’nın son yıllarda kültürel faaliyetler anlamında bir atağa geçtiğini ifade eden yazar Turgay Güler, Malatya’nın entelektüel birikiminin şüphesiz çok iyi olduğunu söyledi. Güler, “Bu topraklarda baya önemli isimler yetişti. Malatyalı olmak önemlidir bu birikimin Malatya dönüşü maalesef biraz gecikmeli de olsa gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.
Özellikle geçen yıl yaşanan Gezi olayları sonrası yazdığı Sır Küpü kitabı ile gündeme gelen isim olan Turgay Güler, Türkiye’nin Gezi olayları, 17 Aralık ve 25 Aralık gibi 3 ciddi, büyük ve tehlikeli bir darbenin eşiğinden döndüğünü ifade etti. Güler, “Bu girişimler gerçekleşmiş olsaydı bugün ben burada hemşerilerim ile buluşamazdım hemşerilerim ceplerinden ki parayla gelip kitap alamayacaktı. Ülke yangın yeri olacaktı. Bunu hedeflediler uzunca bir süre bunu gerçekleştirmek içinde ellerinden geleni yapıyorlar” ifadelerini kullandı.
Bu girişimlerin arkasında uluslararası bir yapının olduğunu ifade eden Güler, ‘Türkiye’nin marka değerlerine, gelişimine, büyümesine ve ekonomisine darbe girişimidir bunlar. Ama şüphesiz bir kez daha püskürtüldüler. Büyük bir kurtuluş savaşı veriyoruz söylemi laf olarak söylenmemiştir. Bir beylik bir laf değil bu söylem gerçekten biz ciddi bir mücadele veriyoruz” şeklinde konuştu.
Güler, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili de ilginç bir anekdot ortaya atarak, “Bu seçim Türkiye’de milliler ile gayri milliler arasında geçecek bir seçinimdir, bunun böyle kabul edilmesi gerekir” dedi.
Güler’den sonra ise Türkiye’de en fazla takipçisi olan kişisel blog olarak tanınan Blogger Kraliçesi Pucca sevenleri ile bir araya geldi. İnternette Pucca olarak tanınan Selen Işık’a kitaplarını imzalatmak için okurlar saatler öncesinden festivalde yerini alırken Pucca’ya ilgi bir hayli fazlaydı.
Twitter fenomeni olarak ta bilinen Pucca, eski sevgilisini rezil etmek için açtığı blogu ve Twitter hesabı ciddi bir takipçi sayısına ulaşıp olay olunca, kısa sürede 'Küçük Aptalın Büyük Dünyası' ve “ Ve Geri Kalan Her Şey” kitaplarıyla da en çok satanlar listesine giren bir yazar. Pucca yani Selen Işık’ın kendi çapında bir edebiyat türü yarattığı da bilinirken aslında o “Her kızın yaşadığı ama anlatamadığı şeyleri yazan kişi” olarak ta ifade ediliyor.
Malatya’da bu yıl ikincisi düzenlenen Deniz Kitap Festivali’ne katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Pucca, çok heyecanlı olduğunu ve kendisine bu fırsatı veren Deniz Kitapevleri’ne teşekkür ettiğini söyledi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
2. DENİZ KİTAP FESTİVALİ