07 Ağustos 2014 Perşembe, 12:48
2020 OLİMPİYATLARINA HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR
Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Turtay, 2020 Olimpiyatlarına hazırlıkların devam ettiğini söyledi. 
Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Turtay, milli takım kamplarının devam ettiğini belirterek, "2012 Londra Olimpiyatlarından sonra Tekvando Federasyonu olarak 2020 olimpiyatlarına hazırlanmaya başladık. Değişik ülkelerde seçmeler yapılırken, her ay milli takım kampları yapılıyor. Tahminimce olimpiyatlara Türkiye olarak 4 müsabık ile katılacağız. Bu sayıyı biraz daha artırmak için uğraşıyoruz. Azerbaycan'da yapılan seçmelerde çok güzel puanlar aldık. Almanya'da yapılan seçmelerde de iyi puanlar topladık. Hollanda'da yapılan seçmelerde puanlar aldık. Olimpiyatlara garanti 3 sporcumuz katılacak ama biz bu sayısı daha da yükseltmek için çalışıyoruz" dedi.

"EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ"
Olimpiyatlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye hazırlandıklarını dile getiren Turtay, "Gençlik ve Spor Bakanımız ile Spor Genel Müdürümüzün tekvando sporuna büyük katkıları var. Bu kapsamda Tekvando Federasyonu Başkanımız Metin Şahin, yoğun tempoda çalışıyor. Bu işin mutfağında yetişmiş bir isim olarak önemli çalışmalar yapıyor" şeklinde konuştu.
Turtay, Malatya'nın Türk tekvandosunda lokomotif rolünü üstlendiğini kaydederek, "Malatya, sporcu fabrikası görevi görüyor. Son 7-8 yıldır milli takıma sporcu veremiyoruz. Yeni bir yüz, hizmet ve çevre ile Malatya'yı tekrar başarılı günlerine döndürmek için uğraşıyoruz. Bu kapsamda projeler hazırlıyoruz" diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
2020 OLİMPİYATLARINA HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR