14 Temmuz 2016 Perşembe, 16:33
22.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali Futbol Turnuvası Sona Erdi
22.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında tertip edilen futbol turnuvasında şampiyon Adafı Kartalspor oldu. 
Final maçını izleyen Belediye Başkanı Hacı Uğur, çekişmeli geçen maçlar sonunda dereceye giren takımları kutladıktan sonra yaptığı açıklamada, " Turnuvada kaybeden takım yoktur, önemli olan sahada mücadele etmek ve sportif müsabakalara katılmaktır" dedi.
Yeşilyurt Belediyesi, Malatya Yeşilyurt Belediyespor ve Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu tarafından 22.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında tertip edilen futbol turnuvası final maçlarıyla tamamlandı.
Yeşiltepe 3 nolu sahada beş hafta süren futbol turnuvasına katılan 18 takım arasında tek devreli lig usulüne göre oynanan maçlar büyük bir heyecana sahne oldu. 1999 doğumlu ve daha küçük yaştaki sporculardan oluşan takımlar arasında kıyasıya rekabetin yaşandığı turnuvanın final maçında Adafı Kartalspor ile Kale Gençlerbirliği takımları karşılaştı.
Şampiyon Adafı Kartalspor
13 Temmuz Çarşamba günü Yeşiltepe 3 nolu sahada saat 17:00'de oynanan ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman,Yeşil Yurt İnşaat Genel Müdürü Selahaddin Üzmez, Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Başkanı Dursun Cumali Sucu, M.A.S.K.F. Başkanı Seyfullah Özdemir ve çok sayıda futbolseverin izlediği maçta rakibini 2-0 yenen Adafı Kartalspor, şampiyonluk ipini göğüsledi.
Turnuvanın üçüncülük dördüncülük maçı Pütürge Gençlikspor ile Telekomspor takımları arasında oynandı. Karşılaşmayı 8-0 kazanan Telekomspor üçüncü olarak turnuvayı tamamladı.
Büyük bir çekişmeye sahne olan futbol turnuvasında dereceye giren takımların ödülleri, 17 Temmuz Pazar günü 22.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında düzenlenecek törenle takdim edilecek.
Polat: "Gençlere yatırım yapmaya devam edeceğiz"
Gençlere yatırım yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Polat, " Spor bizim geleceğimiz olan gençlerimizin fiziksel ve zihnen gelişmeleri açısından büyük önem taşıyor. Gençlerimizin kötü alışkanlar edinmemeleri, kötü alışkanlıkları bulunan çocuklarımızın kurtulmaları ve geleceğe daha kararlı ve zinde bakabilmeleri için mutlaka spor yapmalarını öneriyoruz" diye konuştu.
Başkan Polat, turnuvanın hayata geçmesinde büyük emek sarfeden Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne, Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Yönetimine, M.A.S.K.F. Yönetimine, İl Hakem Kuruluna ve futbol taban birliklerine teşekkür ettikten sonra, dereceye giren takımlarla toplu fotoğraf çektirdi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
22.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali Futbol Turnuvası Sona Erdi