30 Haziran 2014 Pazartesi, 12:57
24 YIL SONRA MALATYA’NIN BİR BÖLÜMÜNÜ BAŞKA ŞİRKET TEMİZLEYECEK
Malatya merkezde 24 yıldır temizlik hizmeti yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketi’nden sonra merkez ilçede yeni bir şirket daha temizlik hizmetini aldı. 
Malatya merkez İlçe Battalgazi Belediyesi, 45 araçlık temizlik aracını törenle hizmete sundu.
Soykan Parkı yanında düzenlenen temizlik araçlarının hizmete sunulması töreninde konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Şimdiye kadar Esenlik Şirketi tarafından temizlik işleri yürütülüyordu. Merkez İlçe Battalgazi Belediyesi'nin temizliğini de Esenlik’in yapmasını istemiştik. Ancak Esenlik, farklı bir atmosfer ve kendini yenileme çalışması içerisinde olması nedeniyle, Akmercan grubu, şartnamemizde olmamasına rağmen 45 sıfır temizlik araçlarla hizmete talip oldular. 250 çalışanı ile hizmet yapacaklar” dedi.
AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, yeni araçların hayırlı olması temennisinde bulunarak, ”Daha temiz bir Battalgazi temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da, “Battalgazi Belediyesi ve hizmeti yapacak olan firmamıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Malatya merkezde tüm alanların temizliğini Esenlik yapmakta idi. Ancak, Malatya’mızın büyük şehir olmasından sonra, süpürme işi Büyükşehir Belediyesine ait olacak. İki merkez ilçe çöp toplamasına kadar bütün temizlik işini iki ilçemiz yapacak” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Şehrimizin yeni baştan şekillenmesi için arkadaşlarımız canla başla mücadele etmekteler. Biraz önce belediye başkanımız Selahattin Gürkan, Esenlik ve Akmercan şirketlerinin tatlı bir rekabetin olacağını söylediler. Esenlik, gerek temizlik, gerek diğer alanlarda olsun güzel hizmetler yaptılar” derken, Milletvekili Öznur Çalık da, “Malatya’nın temizliği, hepimiz için en gerekli olan şeydir. Temizlik imandan gelir” ifadelerini kullandı.
Vali Vasip Şahin de kurdeleyi keserken yaptığı konuşmada, ”Daha temiz bir Malatya sloganı ile yola çıkılmış. Bu alanda kendilerine başarılar diliyorum. Daha nezih bir Malatya olmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, yeni araçların hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra yetkililer tarafından kurdele kesilerek , 45 temizlik aracı hizmete sunuldu.
Malatya merkezde 24 yıldır temizlik hizmeti yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketi’nden sonra merkez ilçede yeni bir şirket daha temizlik hizmetini almış oldu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
24 YIL SONRA MALATYA’NIN BİR BÖLÜMÜNÜ BAŞKA ŞİRKET TEMİZLEYECEK