25 Ocak 2017 Çarşamba, 16:38
26 Ocak Gümrük Günü kutlamaları
26 Ocak Dünya Gümrük Günü öncesinde Fırat Gümrük Bölge Müdürü Havva Eksilmez ve müdürlük personeli Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. 
Ziyarette konuşan Fırat Gümrük Bölge Müdürü Havva Eksilmez, Dünya Gümrük Günü’nün her yıl ayrı bir tema ile kutlandığını ifade etti. Bu yıl ise 26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nü kutlamak adına ilk olarak Valilik ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Eksilmez, çalışmalar hakkında da Vali Toprak’a bilgiler sundu. Vali Toprak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm gümrük çalışanlarının 26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nü kutladı. Bir ülkenin hükümranlık hakkının göstergesinin gümrükler olduğunu ifade eden Toprak, “Gümrükler bir ülkenin milli egemenlik olarak sınırlarının çizildiği bir nokta da diğer ülkelerle olan temasının karada sağlandığı noktalardır. Gümrüklerin ülkemizin bağımsızlığı ve hükümranlığı noktasında önemi var” diye konuştu.
Gümrüklerin ülkeler adına önemli olduğunu dile getiren Toprak, bu nedenle sınır güvenliğinin ve yönetiminin sağlanması gerektiğini belirtti. Vali Toprak, gümrüklerde kaçakçılığın önlenmesi adına da alınan tedbirlerin olumlu sonuçlar verdiğini de belirterek yasa dışı giriş çıkışlarda yakalama oranının Gümrük İdarelerinin başarı göstergesi olduğunu söyledi.
Vali Toprak, 2018 yılında inşaatı tamamlanması planlanan Bölge Müdürlüğü hizmet binasının da faaliyete girmesi ile hem çalışma ortamı hem de verilen hizmetlerin daha koordineli sağlanacağını ifade etti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
26 Ocak Gümrük Günü kutlamaları