30 Ağustos 2014 Cumartesi, 10:54
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI
 Malatya'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. 
Anıt önünde düzenlenen kutlama programında; Vali Vasip Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunda bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Vasip Şahin, anıt şeref defterini imzaladı. Vali Şahin, "Aziz Atatürk, necip milletimizin önderliğinizde yedi düvele karşı vermiş olduğu istiklal mücadelesinin 30 Ağustos 1922'deki zaferle taçlandığı kutlu günün 92. yıl dönümünde aynı inanç, azim ve kararlılıkla manevi huzurlarınızda bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Milli hakimiyet ideali altında birleşen Türk milleti, bu zaferle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere asla unutamayacakları bir ders vererek, bağımsızlığına ne kadar düşkün olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Bilhassa milli birlik ve kardeşliğimiz şan ve şeref timsali mücadeleler ve göğüslenen çetin zorluklar neticesinde yadigar bıraktığınız kutsal vatan toprakları üzerindeki en değerli kazanımımız olmuştur. Tarihe altın harflerle nakşettiğiniz bu zafer, milletimizin vatan ve bayrak aşkının muazzam gücünü göstermesinin yanı sıra esaret içerisinde yaşayan diğer milletlere de emsalsiz bir örnek teşkil etmiştir. Bugün başta zatıaliniz olmak üzere bağımsız bir devlet çatısı altında yaşamamızın destansı mücadelesinde kanlarını ve canlarını katık eden aziz şehitlerimizi ve şanlı gazilerimizi bir kez daha minnet, şükran duygularımızla yad ediyor, kutlu zaferin mimarlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ruhlarınız şad olsun" dedi.
Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Vali Vasip Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, valilik binasında tebrikleri kabul etti.

30_AGUSTOS_ZAFER_BAYRAMI_ANIT_TOREN_VALILIK paylaşan: metinkayatv
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI