30 Ağustos 2017 Çarşamba, 20:03
30 Ağustos Zafer Bayramı Malatya’da Coşkuyla Kutlandı
 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. yılı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da düzenlenen törenlerle kutlandı.
Sabah erken saatlerde Kanal boyunda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törene, Malatya Valisi Ali Kaban, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Vali Ali Kaban Anıt şeref defterine günün anlam ve önemimi belirten bir yazı yazdı. Vali Kaban, “Kutlu Vatanımızı işgale yeltenen yedi düvele karşı önderliğinizde verilmiş olan İstiklal Mücadelesinin 30 Ağustos 1922'deki zaferle taçlandığı günün 95. Yıl dönümünde, Türk Milleti olarak o günkü inanç, azim ve kararlılıkla manevi huzurlarınızda bir araya gelmiş olmanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.
Ortak düşüncesi Ulusal Egemenlik ve tam bağımsızlık olan Türk Milleti, bu zaferle, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen güçlere asla unutamayacakları bir ders vermiş ve hürriyet aşkını bütün dünyaya ilan etmiştir.
Aziz Atatürk, bir milletin dirilişine kadim zamanın şahit olduğu bu büyük zaferle, Necip Milletimiz şanlı mazisinden edindiği mukaddes değerlerini ayakaltı edilmekten ve Şehitler Yurdu Anadolu’yu parçalanmaktan kurtarmış, esaret altında yaşayan bütün milletlere de benzersiz bir örnek teşkil etmiştir.
Bugün, Zat-ı Aliniz başta olmak üzere, güçlü ve bağımsız bir devlet çatısı altında yaşamamıza vesile olan, 1071’den bugüne bedenlerini bu topraklara katık eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükran duygularımızla yad ediyoruz. Ruhlarınız şad olsun” ifadelerini yazdı.
“Anıt önündeki törenin ardından Valilik makamında, Vali Ali Kaban askeri ve mülki erkanın bayram tebriklerini kabul etti.
Tören programı kapsamında son olarak ise İnönü Caddesi Abdullah Gül Parkı önündeki resmi geçiş törenine geçildi. Buradaki kutlama programı Vali Ali Kaban, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın askeri araç ile halkı selamlaması ile başladı.
Geçit töreni öncesinde okunan istiklal marşı sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Silahlı Kuvvetleri adına 2. Ordu İstihkam Yarbay Mehmet Ünsal, “Bu büyük zaferle Türk milleti, tarih sahnesinde yeniden doğmuş; bağımsız, çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olma imkanına kavuşmuştur. 30 Ağustos Zaferi Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yurdumuzu işgal eden düşman karşısında ümitsizliğe kapılmak yerine ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek, kanının son damlasına kadar ve onu korumak adına gösterdiği eşsiz bir mücadelenin sonucudur. Bu zafer, Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek, özgürlük ve bağımsızlığı yok etmek isteyen düşmanın dize getirilişinin destanıdır. Türk ve dünya tarihine yön veren bu unutulmaz zafer, milletin bağrından çıkan dünü, bugünü şanla, şerefle dolu, canını vatanına adamış, o günün zor şartları altında yürekleri, canları ve kanlarıyla yazdıkları bir kahramanlık destanıdır” dedi.
15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Ünsal, “15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminde bize şunu bir daha göstermiştir ki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisine sızmış hainler ile vatanımız üzerinde çirkin emelleri olan unsurlar içeride ve dışarıda şer ittifakları oluşturmuşlardır. Milli birlik ve beraberliğimize kast etmişlerdir. Bu tuzağı bozan Türk milleti ve onun emrindeki Türk Silahlı Kuvvetleri, yaşanan darbe girişimine rağmen Fırat Kalkanı Harekatı’nı başarıyla icra etmiş, teröristlere büyük kayıplar verdirmiştir. Teröristle mücadelede harekatına kararlılıkla devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgedeki gelişmelere ve tehditlere süratle cevap verebilecek azim ve iradedir” diye konuştu.
Kutlama programı, tören geçişinin ardından sona erdi. Törene; Vali Ali Kaban, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, askeri ve mülki erkan katıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
30 Ağustos Zafer Bayramı Malatya’da Coşkuyla Kutlandı