26 Şubat 2014 Çarşamba, 13:17
4 AB PROJESİNE 1,2 MİLYON TL
Malatya’da hazırlanan 4 Avrupa Birliği (AB) projesine 1 milyon 200 bin TL finans ayrıldığı bildirildi.
Battalgazi Kaymakamlığı, Tarım İlçe, Ziraat Odaları ve Halk Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla hazırlanan projelerin tanıtımı Kayısı Araştırma İstasyonu’nda yapıldı.
Toplantıda konuşan Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, kurum ve kuruluşların işbirliği ile hazırlanan yaş sebze ve meyve üretimi, arı yetiştiriciliği, basınçlı sulama sistemi ve iyi tarım uygulamaları Avrupa Birliği (AB) projelerine 1 milyon 200 bin TL finans ayrıldığı ifade edip, projeler hakkında ayrıntılı bilgi aktardı. Karabulut, projeler çerçevesinde yurt dışı bilgilenme gezileri de düzenleneceğini belirtip, amacın iyi tarım uygulamaları yaparak ekonomiye katkıda bulunmak ve istihdam oluşturmak olduğunu vurguladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Tüketici olarak gördüğümüz Avrupa’yı pazar olarak da görüyoruz. Bu ülkelere tarım ürünü ihraç edebilmek için standartlara uygun üretim yapmamız lazım. Bunun için de kaliteli ürün yetiştirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Çankırı Tarım Melsek Lisesi Görevlisi Kadir Sert de projeler hakkında bilgi aktardı.
Projelerin tanıtım toplantısına, Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Yaşar Zengin, İş Kur Müdürü Vahap Toman, bazı ilçe ziraat odası başkanları ve proje ortağı kuruluşların temsilcileri katıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
4 AB PROJESİNE 1,2 MİLYON TL