05 Eylül 2015 Cumartesi, 17:55
75 YAŞINDA YENİDEN KİTAP OKUMAYA BAŞLADI
75 YAŞINDA YENİDEN KİTAP OKUMAYA BAŞLADI

75 YAŞINDA YENİDEN KİTAP OKUMAYA BAŞLADI

Bir yaşında sol gözünü arı soktuğu için görme yetisini kaybeden 75 yaşındaki Ali Özen, geçirdiği operasyonun ardından görme yetisini yeniden kazandı. 75 yaşında yeniden kitap okuyabilen ve torununu gören Özen, "Sanki dünyaya yeni gelmişim gibi hayal kuruyorum" dedi.

Ali Özen, daha bir yaşındayken arının gözünü sokması nedeniyle sol gözüyle görme yetisini bir süre sonra kaybetti. 60 yaşına geldiğinde de katarakt hastalığı nedeniyle sağ gözü yüzde 30 gören ve büyük sıkıntılar yaşayan Özen, doktor doktor gezmeye başladı. Bir süre sonra Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bekir Koç ile tanışan Özen'in hayatı bir anda değişti. Zar zor ışığı fark eden Özen, geçirdiği operasyon sonrası sol gözüyle görme yetisini yeniden kazandı.

 

"DÜNYA'YA YENİDEN GELMİŞ GİBİYİM"

75 yaşında yeniden kitap okumaya başlayan ve yıllar sonra torununu görmenin mutluluğunu yaşayan Özen, "Daha iyi görüyorum. Sanki dünyaya yeni gelmişim gibi hayal kuruyorum. İlk gördüğümde torunumu görmek istedim. Doktorumu görmek istedim. Ailemi görmek istedim" dedi.

Küçük yaşta arının sol gözünü sokması sonrası zamanla göremez hale geldiğini ifade eden Özen, geçirdiği operasyonla sol gözünün görmeye başlamasıyla birlikte, kendisini dünyaya yeniden gelmiş gibi hissettiğini söyledi.

Özen'in ameliyatını gerçekleştiren Gözde Akademi Hastanesi Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bekir Koç, "Hastamız ışığı fark ediyor olması bize umut verdi. Hastanın ameliyatla gözünün açılabileceği umudunu aldık. Hastamıza ameliyatla gözünün açılabileceğini söyledik, kendisini de bunu kabul etti. Sol gözünde vitrektomi yaparak, göz içerisindeki yoğun opasiteyi temizleyip, membranları serbestleştirdikten sonra hastamızı taburdu ettik. Ameliyatın üzerinden bir hafta geçti. Şuanda görmesi ameliyattan önceki döneme göre çok çok iyi seviyeye geldi. Umduğumuzdan daha iyi seviyede. İnşallah daha ilerleyen zamanlarda görmesi daha iyi seviyelere çıkacak" dedi.

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
75 YAŞINDA YENİDEN KİTAP OKUMAYA BAŞLADI