26 Ağustos 2014 Salı, 14:40
"9. DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU YAZ OYUNLARINA İLİMİZ HAZIR"
 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunları Malatya'da yapılacak. 
9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunları ile ilgili Anemon Otel'de basın toplantısı düzenlendi. Malatya Valisi Vasip Şahin, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Şube müdürleri ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda, yaz spor oyunları hakkında bilgiler verildi.
Malatya Valisi Vasip Şahin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunlarına Malatya'nın ikinci kez ev sahipliği yaptığını ifade ederek, "9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunları, yarın ilimizde başlayacak. 2 Eylül'e kadar spor müsabakaları devam edecek. Bundan amaç, hem bölgedeki şehirlerin yöneticilerin, sporcuların, spor insanlarının bir araya gelmesi hem de ülkemiz spor sektörüne yeni yeni sporcuların kazandırılmasıdır" dedi.
Şahin, Malatya'da yarın başlayacak olan 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunlarına Ardahan, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van illerinin katıldığını belirterek, "9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunlarını Malatya'da düzenlemekten dolayı mutluyuz. Bu etkinlik 23 şehri kapsıyor. Hem spor altyapımız hem de misafir edebilme kapasitemiz yeterli düzeydedir. Çok daha rahat şartlarda, standartları yüksek spor tesisleriyle hizmet edebiliyor olmak hedefimizdir. Şuan itibariyle yapılacak olan faaliyete ilimiz hazır durumdadır. Buraya gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayacağız. Bunun yanında da en güzel şekilde müsabaka yapmalarına imkan sağlamış olacağız" şeklinde konuştu.
Yarışmaların 12 branşta yapılacağını ifade eden Şahin, "Müsabakalar 8 ayrı tesiste yapılacak. 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunlarına 3 sporcu ve idareci katılacak" dedi.

26_AGUSTOS_YAZ_SPOR_OYUNLARI_TOPLANTI paylaşan: metinkayatv
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
"9. DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU YAZ OYUNLARINA İLİMİZ HAZIR"