09 Eylül 2017 Cumartesi, 19:51
AB Kulaklarını MYNMAR’A Tıkayabilir ama Biz Tıkamayız
BAKAN TÜFENKCİ: İHA’LAR NEREDEN ÇIKTI DİYECEĞİNE TERÖRE KARŞI ÇIK
Bakan Tüfenkci, “CHP'nin vekili rahatsız oluyor. Diyor ki 'Nereden çıktı bu İHA'lar’. Sen bu İHA'lar nereden çıktı diyeceğine orada katledilen Muhammet, Abdulkadir, Ahmet bebelere sahip çık. Orada çukur siyaseti izleyerek esnafımı bir ekmeğe muhtaç eden terör örgütlerine karşı çık.”  dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Hekimhan İlçe Kongresine katıldı. 
Burada konuşan Bakan Tüfenkci, olağan genel kurulun hayırlı olmasını diledi. Kurulduğu günden bu yana teşkilatlara emeği geçmiş ve hayatını kaybetmiş herkese Allah'tan rahmet dileyen Bakan Tüfenkci, teşkilatta yeni görev alacaklara da başarılar diledi. 
Bakan Tüfenkci, genel kurulda yapılan seçimin ardından Yazıhan İlçesine hareket etti. İlk olarak Yazıhan Belediyesi’ni ziyaret eden Tüfenkci, ardından AK Parti Yazıhan İlçe Kongresi’ne katıldı. 
Bakan Tüfenkci, Kongrede yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde milletin de desteğini alarak kısa zamanda iktidara geldiklerini ifade etti. 
İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla her hizmeti insan odaklı yaptıklarını vurgulayan Bakan Tüfenkci, kendi gönül coğrafyalarını çok geniş tutuklarını belirtti. 
AB KULAKLARINI MYNMAR’A TIKAYABİLİR AMA BİZ TIKAMAYIZ
Bunun sadece Türkiye coğrafyasında olmadığını aktaran Bakan Tüfenkci, "Avrupa Birliği kulaklarını Myanmar'a Arakan'a tıkayabilir ama biz tıkayamayız. Gücümüz neye yettiyse, gönlümüzden ne koptuysa değil bütün imkanları zorlayarak o coğrafyalara da bizler Türkiye olarak ulaşıyoruz. Allah'ın izniyle bundan sonra da ulaşacağız." dedi.
Bakan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, Bilal Erdoğan'ın ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Arakanlı Müslümanlarla bir araya geldiğinin altını çizerek, bunun amacının oradaki acıya dikkat çekmek ve onların dertleriyle dertlenmek olduğunu kaydetti.
Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin Myanmar hakkındaki açıklamasını hatırlatan Bakan Tüfenkci, "Sizin mazlumlarla ilgili gündeminiz yoktur. Suriye'yle ilgili gündeminiz de yoktu. Ne zaman kapınıza dayandılar o zaman gündeminize aldınız ve sözünüzü de tutmadınız. Ama çok şükür bu ülkede Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var 3 milyon Suriyeliyi de misafir eden bir Türkiye var."
BİZ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İNLERİNE GİRERKEN BİRİLERİ RAHATSIZ 
Bakan Tüfenkci, bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da ekonomiyi güçlendirdiklerine dikkati çekerek,  15 Temmuz'da sivil direnişin nasıl olacağını milletin gösterdiğini belirtti.
Böyle bir milletin mensubu olduğu için Allah'a hamd ettiğini, milletin asla zalimden yana olmadığını ifade eden Bakan Tüfenkci, "Biz terör örgütlerinin inlerine girerken birileri bundan rahatsız olabilir. Birileri zaten hep rahatsızdı. Biz iktidara gelmeden önce milli savunmada, yerli sanayide yerlilik oranı sadece ve sadece yüzde 18'di. Bugün Allah'a hamd olsun yüzde 66-68'lere geldik. Biz yerlileşerek, millileşerek dünyayla bu alanda da rekabet edeceğiz. Her alanda olduğu gibi." değerlendirmesinde bulundu.
İHA’LAR NEREDEN ÇIKTI DİYECEĞİNE, DAĞA SIRTINI DAYAYANLAR NEREDEN ÇIKTI DE
Bakan Tüfenkci, Türkiye'nin silahsız insansız hava aracını dahi alamadığını ama memleketin çocuklarının bunu milli olarak yaptığını anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bunun silahlısını da yaptılar. O teröristler kafalarını kaldırdıklarında o bombalar santim oynamadan başlarına düşüyor. O anda teröristleri yok ediyor. Ama bundan CHP'nin vekili rahatsız oluyor. Diyor ki 'Nereden çıktı bu İHA'lar. Bu iHA'lar milletin bağrından çıktı, terörle mücadele etmek için çıktı. Sen bu İHA'lar nereden çıktı diyeceğine orada katledilen Muhammet, Abdulkadir, Ahmet bebelere sahip çık. Orada çukur siyaseti izleyerek esnafımı bir ekmeğe muhtaç eden terör örgütlerine karşı çık. Nereden çıktı bu çukur siyaseti de. Nereden çıktınız de, bu dağa sırtını dayayanlar nerden çıktı diye hesap sorabileceksen oradan hesap sor. Millete karşı efelenerek, değerlerine karşı gelerek hesap sorulmaz."
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AB Kulaklarını MYNMAR’A Tıkayabilir ama Biz Tıkamayız