20 Mart 2017 Pazartesi, 11:18
AB önümüzdeki süreç içerisinde dağılacak
AB önümüzdeki süreç içerisinde dağılacak
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Doğu-Batı İkileminde Yeni Türkiye’ konulu panelde konuşan Gazeteci Kemal Öztürk, "AB önümüzdeki süreç içerisinde dağılacak" dedi.
Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, bazı daire başkanları ile panelistler Gazeteci Kemal Öztürk, TRT Kurdi Genel Koordinatörü Mustafa Ekici ve vatandaşlar katıldı. Panelde ilk olarak konuşan Gazeteci Kemal Öztürk, Avrupa’nın kafasının çok karışık olduğunu belirterek AB’nin önümüzdeki süreç içerisinde dağılacağını ileri sürdü. Öztürk, “AB’nin temellerinde bir sarsıntı bir deprem olmakta. Bu depremden ilk kaçan ülke İngiltere oldu. Almanya ve Fransa bu birliğin bozulmaması için uğraşıyorlar. Avrupa’da durum vahim çünkü Müslümanları istemiyorlar ve Müslümanları Avrupa’dan kovacaklar. Doğu-Batı ikileminde Batı kısmındaki durum karmakarışık. Artık Avrupa sömürecek ülke bulamadığı için kendi ülkelerinde kendi halklarını sömürüyorlar. Kapitalizm kendi çocuklarını sömürüyor. Avrupa’nın kurduğu medeniyet bu yüzden yıkılma ile karşı karşıya. Böyle bir ortama Türkiye olarak girmeli miyiz? Ülkemizin siyasilerinin orada toplantı yapmalarına, konsolosluğuna gitmelerine izin verilmiyor aleni bir şekilde bizden nefret ettiklerini deklare ediyorlar. Bu durumda Batı'da yaşanan sarsıntıyı çok iyi anlamamız lazım. Türkiye, Cumhuriyetten sonra yüzünü Batı'ya çevirmişti. Şimdi yüzümüzü çevirdiğimiz ülkeler bizi istemiyor 'gelmeyin' diyorlar. Türkiye’de bir sistem değişikliği yapılması gerekiyor. 16 Nisan'da bir çaba daha göstereceğiz. Askeri darbelerin yaptığı anayasayı düzelteceğiz çünkü bu bize uymuyor. Türkiye’nin yönetilmesine uygun değil bu anayasa ve bu anayasayı yeniliyoruz” diye konuştu.
18 Mart Çanakkale şehitlerini anarak konuşmasına başlayan TRT Kurdi Genel Koordinatörü Mustafa Ekici ise, “Türkiye’nin gelişmesini engellemek için irtica ve bölücülük gibi iki yapay fay hattı oluşturulmuş ve bunu yıllarca başarılı bir şekilde uygulamışlardır. Bu yapay fay hatlarının ülkemize çok büyük zararları olmuştur. İrtica FETÖ terör örgütüne, bölücülük ise PKK terör örgütüne emanet edildi. PKK terör örgütünün ülkemize vermiş olduğu maddi zarar 400 milyar dolardan fazla. FETÖ çetesinin bu ülkeye yaşattığı zararı düşünün neredeyse bu ülkede İslam’a, camiye ve cemaate güveni sıfırlamıştır. Emperyalistler bu örgütlerle Türkiye’de herhangi bir sonuç alamadıkları için hemen yanı başımızdaki komşularımızın içerisinde yeni örgütler ve yeni ordular oluşturmaktalar. Türkiye bölgesinde güçlü olmak zorundadır çünkü çevre ülkelerdeki insanların yüzünü dönüp baktığı tek bir ülke var o da Türkiye’dir. Sınır coğrafyamızdaki insanlar ülkemize bağlıdırlar. Irak ve Suriye topraklarında 66 Batılı devlet operasyon yapıyor. Bölgemizdeki olaylara karşı daha uyanık olmalıyız. Türkiye bölgesinde güçlü olabilmek için anayasadaki değişikliklerin yapılması gerekiyor. Önümüze büyük bir fırsat geliyor bu fırsatı iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İhsan Gencay, panelistlere kayısı hediye etti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AB önümüzdeki süreç içerisinde dağılacak