01 Aralık 2015 Salı, 10:22
ABD: Elimizde kanıtlar var
ABD: Elimizde kanıtlar var

ABD Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta Türkiye sınırında düşürülen, Rusya'ya ait Su-24 tipi savaş uçağının, Türk hava sahasını ihlal ettiğine ilişkin kanıtlar bulunduğunu açıkladı.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Basın Direktörü Elizabeth Trudeau, başkent Washington'da yaptığı günlük basın toplantısında, Rus savaş uçağının, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiğine ilişkin ellerinde kanıtlar bulunduğunu söyledi.

Trudeau, bir soru üzerine yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin sağladığı ve bizim kendi kaynaklarımızın edindiği mevcut bilgiler, Rus uçağının Türk hava sahasını işgal ettiğini gösteriyor. Aynı zamanda, Türklerin Rus pilotu bir çok kez uyardıklarını ve yanıt alamadıklarını da biliyoruz” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama ve Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Türkiye'nin topraklarını ve hava sahasını savunma hakkını desteklediklerini vurgulayan Trudeau, Türkiye ile Rusya'nın konu hakkında diyalog kurmasını ve gerilimi düşürmelerini istediklerini söyledi.

ÖNEMLİ OLAN GERİLİMİN DÜŞMESİ

ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, John Kerry'nin de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bu konuda görüştüklerine değinen Trudeau, “Önemli olan gerilimin düşürülmesi ve diyalog kurulması. Hem ABD olarak biz hem de NATO, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlalleri hakkında endişelerini dile getirdi. NATO müttefikimiz Türkiye'nin egemenlik hakkını destekliyoruz” diye konuştu.

TAHİR ELÇİ İÇİN BAŞSAĞLIĞI

Trudeau, Avukat Tahir Elçi'nin, Diyarbakır'da silahlı saldırıda öldürülmesinden büyük üzüntü duyduklarını ve ailesine başsağlığı dilediklerini de söyledi.

Trudeau, “Kendisi, barış ve onur içinde yaşamak isteyen tüm Türkler için bir şampiyondu. Ailesine ve dostlarına, iki polisin de ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu korkunç suçun faillerinin yakalanması için hızlı ve şeffaf bir soruşturma çağrısında bulunuyoruz” dedi./HABERTÜRK

 
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ABD: Elimizde kanıtlar var