26 Eylül 2014 Cuma, 11:08
ABD'NİN HAVA OPERASYONUNDA MALATYALI YAKUP BÜLENT ALNIAK'IN HAYATINI KAYBETMESİ
ABD savaş uçaklarının Suriye'de yaptığı operasyon sunucu vefat eden Malatyalı Yakup Bülent Alnıak’ın, aktivist yazar olduğu bildirildi. 
Meşale Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin internet sitesinde Alnıak ile ilgili şunlar yazıldı:
“Önceki gün ABD savaş uçaklarının yaptıkları operasyon sunucu vefat eden Yakup Bülent Alnıak kardeşimizin şehadeti ile ilgili Derneğimiz tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“İnna lillahi ve inna ileyhi raciun - Allah’tan geldik ve yine O’na döneceğiz!
23 Eylül 2014 günü Suriye'deki ABD saldırısında hayatını kaybeden Yakup Bülent Alnıak kardeşimize Allah’tan rahmet diliyoruz.
Yakup Bülent Alnıak, Gazze'deki kardeşlerimize yardım götüren Mavi Marmara Gemisinde yer almış ve "Mavi Marmara'nın Serencamı" adlı kitabı kaleme almış aktivist ve yazardı. Alnıak İki çocuk babasıydı.
Yakup Bülent Alnıak, İYİLİKDER ve Meşale Derneği'ne hizmetleri olmuş bir kardeşimizdi. Suriye'ye yaklaşık 2 ay önce giden Yakup Alnıak kardeşimizin İYİLİKDER Kurban organizasyonu ile ilgili bir görevi bulunmamaktaydı.
Alnıak, Suriye'de yaşanan insanlık dramı ile ilgili "3. Yılında Suriye Dramı" adlı bir kitap çalışması yapıyordu. Son saldırılarda İdlib'de kaldığı evin ABD tarafından bombalanması sonucu hayatını kaybetmiştir.
Yakup kardeşimizin sosyal medyadaki son paylaşımı olan "Hayatım ve ölümüm O'nun içindir." Ayet-i Kerimesi ile onu Rabbimize yolcu ediyoruz.
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur...”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ABD'NİN HAVA OPERASYONUNDA MALATYALI YAKUP BÜLENT ALNIAK'IN HAYATINI KAYBETMESİ