18 Şubat 2014 Salı, 17:02
ABDURRAHMAN DİLİPAK: “TÜRKİYE’DE HUKUK KONUSUNDA TAŞLAR HALA YERİNE OTURMADI”
Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Türkiye’de hala hukukun ve taşların yerine oturmadığını söyledi.
Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Malatya Deniz Kitapevleri Kitap Festivali'ne katılıp kitaplarını imzalayan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını da cevaplandırdı.
Dilipak, “Ülkemiz seçim sürecine girdi. Ardından Nisan ayında Ermeni konusu gündeme gelecektir diye düşünüyorum. Arkasından cumhurbaşkanlığı seçimi ve arkasından gelecek yıl yapılacak milletvekili seçimi var. Eğer yeni anayasa yapılmazsa, yeni anayasa yeni parlamentoya düşecek. Dolayısıyla bir iki yıl daha sürecek olan heyecanlı seçim tartışmalarına hazır olmamız gerekir” şeklinde konuştu.
28 Şubat post modern darbesinin yıldönümüne yaklaşıldığını belirten Dilipak, "28 Şubat ile ilgili davanın seyri sürüyor. Dava hala sonuçlanmadı. Sonuçlansa da, davanın seyri toplumun beklentisini karşılamadı. Çünkü, bu işin ayakları henüz çözülmedi. Halbuki, geçen seçimlerden önce helikopter kazası ve Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybetmesinin yıldönümü de yaklaşıyor. Suikast sonucu hayatını kaybeden Yazıcıoğlu davası Malatya’da görülüyor. Dava hala açılmadı. 12 Eylül, Balyoz ve Ergenekon davalarında falsolar yaşanıyor. Bunlar, Türkiye’de hala hukukun ve taşların yerine oturmadığını gösteriyor" dedi.
Dilipak, okumanın önemine de temas ederek, şöyle konuştu: “Okuyarak ve düşünerek daha güzel bir dünyayı gerçekleştirebiliriz. Başkalarının tecrübelerinden yola çıkarak, kendimiz için daha güzel bir dünya oluşturabiliriz. Onun için kitaba olan ilginin desteklenmesi gerekiyor. Bir zamanlar fikir suçtu, kitap suç aleti olarak takdim ediliyordu. Bu nedenle kitap ve gazetelere ilgi azaldı. Ümit ederim, kitap ve gazetelere insanlarımız daha çok ilgi duyarlar.”
Bu arada, Deniz Kitapevleri Kitap Festivali kapsamında 19 Şubat’ta Sunay Akın, 20 Şubat’ta Oğuz Saygın, Tuncel Altınköprü ve Melih Tuğtag, 21 Şubat’ta Tarık Tufan ve Selahattin Yusuf, 22 Şubat’ta Turgay Güler ve Pucca festivalin son günü ise Talha Bora Öge ile İlber Ortaylı kitap severlerle bir araya gelecek.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ABDURRAHMAN DİLİPAK: “TÜRKİYE’DE HUKUK KONUSUNDA TAŞLAR HALA YERİNE OTURMADI”