17 Şubat 2014 Pazartesi, 16:30
ADAFI KARTALSPOR TEKNİK SORUMLUSU MAZLUM POLAT: - “BİZ HAKEMİN OYUNCAĞI DEĞİLİZ”
Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi takımlarından Adafı Kartalspor’un teknik sorumlusu Mazlum Polat, Kale Gençler Birliği ile oynadıkları karşılaşmada hakem hataları nedeniyle mücadeleden 1 puanla ayrıldıklarını söyledi.
Kulüp binasında gazetecilere açıklamada bulunan Polat, Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi’nin 10. haftasında Kale Gençler Birliği ile Pazar günü Yeşiltepe Stadı’nda oynadıkları karşılaşmaya hakem hatalarının damga vurduğunu savundu.
Polat, Maçın hakemi Oğuz Kaan Turan’ın art niyetli ve kötü maç yönetmekle suçlayarak, “Kale Gençler Birliği ile bu hafta Yeşiltepe Stadı’nda oynadığımız karşılaşmada haklarımız elimizden alınmıştır. Maçın hakemi Oğuz Kaan Turan art niyetli ve kötü bir maç yönetmiştir. Tüm yönettiği maçlarda olay hakem olan Turan, Girmana Belediyesi İpekyoluspor-Malatyaspor maçında yaptığı hataları bizim karşılaşmada da tekrarlamıştır. Böylesine futboldan uzaklaşmış olan bu şahsın, hakem olarak maç yönetmesi bizleri çok üzüyor” görüşünü savundu.
Hakem Oğuz Kaan Turan’ın ‘güvenlik zafiyeti’ gerekçesiyle tatil ettiği Girmana Belediyesi İpekyoluspor-Malatyaspor maçının TFF Yönetim Kurulu kararıyla tekrar edildiğini anımsatan Polat, “Kendisinin kişiliğine zerre kadar laf söylemiyoruz. Kimseye de söyletmem. Ama kendisinden ve İl Hakem Kurulu’ndan rica ediyoruz; bu arkadaşımız artık hakemliği bitirmiştir. Malatya amatörüne zarar veriyor.
Polat, “Biz bir hakemin oyuncağı değiliz. Tarafımıza yapılan haksızlıklarla ilgili hakkımızı gerekli yerlerde arayacağız. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerekli yazışmalarımızı da yaparak, hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Biz sahaya mücadele etmek için çıkıyoruz. Hakemlerin zevkini gidermek için mücadele etmiyoruz. Bir hafta boyunca verdiğimiz emeğin, hakemin bir düdüğüne kurban gitmesine asla izin vermeyiz. Art niyetli hakemlere hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.
Kale Gençler Birliği karşısında hakemin haksız yere 2 penaltı ve 1’de kırmızı kart verdiğini savunan Polat, haksız yere 2 puanlarının ellerinden alındığını söyledi.
Polat, Yeni Balabanspor-Çatyol Belediyespor maçında hakemlere yönelik yapılan saldırıyı da kınadı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ADAFI KARTALSPOR TEKNİK SORUMLUSU MAZLUM POLAT: - “BİZ HAKEMİN OYUNCAĞI DEĞİLİZ”