29 Ocak 2014 Çarşamba, 10:56
AĞBABA, ARGUVAN’I ZİYARET ETTİ
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın Arguvan ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde CHP Arguvan İlçe Başkanı Hasan Yücel, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Mengüç ve partinin Arguvan Belediye Başkanlığı adayı Mehmet Kızıldaş ile birlikte Arguvan’a bağlı Bozburun, Karababa, Gümüşlü, İsaköy, Morhamam köyleri ile Arguvan merkezinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.
Ağbaba, Arguvan ziyaretlerine karaciğer hastalıklarının yaygın olarak görüldüğü Bozburun (Parçikan) Köyü’nden başladı. Köylüler önümüzdeki günlerde bir heyetin köye gelerek inceleme yapacaklarını söyleyerek, köyde yer altı kanalizasyon şebekesinin olmadığını, içme suyunun bulunmadığını dile getirdi. Evlerin büyük kısmının yıkıldığını belirten köylüler, kentsel dönüşüm projelerinin ise hala bekletildiğini ifade etti.
Milletvekili Veli Ağbaba, karaciğer nakli olan köylülerle görüştükten sonra yaptığı değerlendirmede “Parçikan Malatya’ya yakın bir köyümüz. Bu yöredeki hayvancılığın en çok olduğu köylerden biri. On binin üzerinde küçükbaş hayvan yetiştiriliyor. Bu devirde hayvancılık yapmak büyük bir fedakarlık. Ancak, Parçikan hiç hizmet alamamış bir köy. 1970’lerden itibaren 200’e yakın kişi karaciğer hastalığından vefat etmiş. Bu sonuç dünyanın her yerinde incelenmesi gereken bir durum. Bu sorunu tekrar gündeme getireceğim. Sağlık Bakanı ile konuyu tekrar görüşeceğim. Siz yine de şanslısınız. Hemşeriniz dünyanın en önemli karaciğer nakli ekibinin başında. Prof. Dr. Sezai Yılmaz konuyu yakından takip ediyor” dedi.
“Sizin oy verdikleriniz, Parçikan’ın sorunlarını anlatmak yerine, çözmek yerine, hayvancılığın, kayısının sorunlarını anlatmak yerine maalesef son dönemde para kutularını, dolarları, yolsuzluk yapanları savunuyorlar” diyerek konuşmasına devam eden Ağbaba, “TBMM’de bizim dışımızda Malatya’nın sorunlarını gündeme getiren kimse yok. Malatya’nın milletvekilleri hırsızı savunacağına, bir Parçikanlıyı savunsun. Türkiye zenginleşti, milli gelir 3 kat arttı diyorlar. Parçikan’da bir tane zenginleşen yok. Zenginleşenler hayvancılık yapan, yaylacılık yapan değil. Emeğiyle geçinenler değil. Zenginleşen hırsızlık yapanlar. Zenginleşen Parçikan’ın hakkını çalanlar. Burada hala ayakkabı bulamayan çocuklar var. 10 yıldır üzerine kaban alamayan köylüler var” ifadelerini kullandı.
Ağbaba ve beraberindekiler daha sonra Gümüşlü, İsaköy ve Morhamam’da yapılan Abdal Musa Lokmalarına katılarak, köylüler ile uzun süre sohbet etti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AĞBABA, ARGUVAN’I ZİYARET ETTİ