23 Ocak 2014 Perşembe, 16:32
AĞBABA, MALATYA’DAKİ GEMİ’Yİ BAKAN ELVAN’A SORDU
AĞBABA, MALATYA’DAKİ GEMİ’Yİ BAKAN ELVAN’A SORDU
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da yaptırılan gezinti gemisiyle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından cevaplandırılmasını istediği sorular yöneltti.
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Ağbaba, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından cevaplandırılmasını istediği sorular şu şekilde:
“Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen gezinti gemisinin sözleşme dışına çıkılarak, daha büyük yapılması sonucu ortaya çıkan zararın miktarı ne kadardır? Bu bedel kim tarafından ve nasıl ödenecektir? 8 Mayıs 2012 tarihinde ihale süreci biten gezinti gemisi ile ilgili Denizcilik Müsteşarlığı tarafından Malatya Valiliği’ne yazı yazılmış mıdır? Yazılmış ise yazının içeriği nedir? Denizcilik Müsteşarlığı’nın özel bir şirketin ceza almasını engellemek için Malatya Valiliği’ne talimat verdiği doğru mudur?
İNDEKS şirketi yetkililerinin alacaklarının tahsil edilmesi için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in abisi Selahattin Şimşek ile 19 Temmuz 2012’de, 20 Temmuz 2012’de ve 2 Ağustos 2012’de görüştükleri, Bakanın abisinin sorunu çözmek için dönemin Malatya Valisi ile telefonla defalarca konuştuğu, bakan olan kardeşine de sorunu ilettiği iddiaları doğru mudur?
Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü’nün feribot ihalesinin parasının ödenmesi için İNDEKS Şirketi yetkilileri ile birlikte Malatya’ya gittiği ve burada dönemin Malatya Valisi ve Battalgazi Kaymakamı ile görüşmeler yaptığı doğru mudur? Doğru ise bu ziyaret, bir bürokratın bir şirketin işini takibi anlamına gelmemekte midir?
Bürokratlar ve siyasi nüfuzu bulunan kişilerin devreye girmesi sonucu Malatya Valiliği’nin para arayışına girdiği, KOSGEB’ten para alabilmek için de parça faturalar kestirdiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise hukuken bu mümkün müdür?
Malatya Valiliği ile İNDEKS şirketi arasında imzalanan sözleşmenin, ihaleye fesat karıştırma olarak değerlendirildiği doğru mudur? Doğru ise sözleşmede imzaları bulunan kişiler hakkında yasal işlem başlatılmış mıdır?”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AĞBABA, MALATYA’DAKİ GEMİ’Yİ BAKAN ELVAN’A SORDU