31 Ocak 2014 Cuma, 13:57
AĞBABA: “HASTANELERİMİZE DOKUNMAYIN”
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kapatılan devlet hastanelerinin oluşturacağı sorunları ve esnafın pazar ruhsatı çilesini dile getirdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; Malatyalıların isteğini, haykırışını defalarca dile getirdiğini, sorunlar çözülmeyince meclis kürsüsünde bu sorunları anlatmaya devam edeceğini kaydeden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuşmasının ilk kısmını kapatılan devlet hastanelerine ayırdı.
Malatyalıların sağcısı solcusu, memuru, esnafı, çiftçisi, minibüsçüsü ‘altmış beş yıl bizim öz, kendi paramızla kurulan, dedelerimizin, analarımızın, babalarımızın derdine derman olan Devlet Hastanesini kapatmayın, sağlığımızla oynamayın’ dediklerini belirten Ağbaba; Fırat, Yıldıztepe, Çöşnük ve Mehmet Buyruk Caddesi'nde yaşayan mahalle sakinlerinin ve Kale, Doğanyol, Pütürge, Battalgazi'de yaşayan insanların ‘Bize kıymayın. Devlet hastanesine bazen yürüyerek, bazen bir dolmuşla geliyoruz. Eğer burası kapatılırsa diğer hastaneye gidecek durumumuz yok’ şeklinde konuştuklarını ifade etti.
“Daha önce Malatya'nın en hareketli bölgesi olan, en güzel semti olan bu semt şimdi kimsenin selam vermediği, in cin top oynayan bir semt hâline geldi” diyen Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Malatya Devlet Hastanesi’nin kapatılması sadece hastanenin kapatılması değil. Bu hastanenin kapatılması ile biliniz ki o semtteki dolmuşçular, bakkallar, eczacılar, fırıncılar, lokantacılar yani bütün küçük esnaf, yani sizin bilmediğiniz tanımadığınız, hiçbir zaman destek vermediğiniz küçük esnaf kapılarına kilit vuracak, aç kalacaklar.
Malatya Devlet Hastanesi’nin kapatılması yetmiyormuş gibi Malatya eski SSK'nın 5 dönümlük arsası Malatya Belediyesi imar planında sağlık tesisi olarak görülmesine rağmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı plan değişikliğiyle bu bölgeyi konut, ticari alana dönüştürdüğü gibi, 0,70 olan emsal yoğunluğunu da 1,75'e çıkardı. Arsa üzerinde yapılan bu değişiklikle, buranın birilerine satışından önce, rant artırma girişimi olduğu anlaşıldı, yani yandaşlarına vereceği açıkça gözüküyor.”
Veli Ağbaba, konuşmasının son bölümünü pazar ruhsatıyla ilgili büyük sorunlar yaşayan küçük esnafa ayırdı. Esnafın Pazar günleri işyerlerini açmak için daha önce 50 TL ödediklerini bu rakamın 600 liraya çıkarılmak istendiğini belirten Veli Ağbaba, “Ruhsat için alınan bedel tam 12 kat arttırıyor. Memur maaşları düşerken, bakkallar açlık sınırıyla karşı karşıya kalırken bakkalların, kasapların, berberlerin pazar ruhsatlarını 12 kat artırıyorsunuz. Sizin derdiniz bakkal değil, sizin derdiniz kasap değil, sizin derdiniz esnaf değil; sizin derdiniz yandaş AVM sahipleri. Malatya'da AVM'ye her türlü kolaylık sağlanırken sayenizde Turan Emeksiz Caddesi'nde, İnönü Caddesi'nde, Malatya'nın birçok caddesinde esnaf kan ağlıyor. Ayakkabıcı Pazarı’nda, Mısır Çarşısı'nda insanlar kepenk kapatmakla karşı karşıya kalıyor. Niye? Sizin yandaşlarınızın, sizin peşkeş çekmiş olduğunuz AVM'ler yüzünden. Kimler yok oluyor? Malatya'da alnının teriyle gece gündüz demeden çalışan, çoluğuna çocuğuna ekmek götüren insanlar yok oluyor. Kim zenginleşiyor? Hesabını 30 Mart’ta Malatyalılar size soracak” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AĞBABA: “HASTANELERİMİZE DOKUNMAYIN”