08 Mayıs 2014 Perşembe, 11:12
AĞBABA'DAN AK PARTİ'YE PARELEL YAPI ELEŞTİRİSİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’daki Sosyal Destek Projesi (SODES) desteklerinin genelde paralel yapıya ilişkin derneklere verilmesi iddiaları defalarca dile getirdiğini belirterek, bazı milletvekillerinin bu iddiaları ilk kez duyuyormuş gibi açıklamalar yapmasına anlam veremediğini kaydetti. 
Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Malatya’da ki SODES projelerinin usulsüz dağıtıldığına dair kamuoyundaki iddiaları 2012’den beri gündeme getirdiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesine ise projeleri savunan cevaplar geldiğini kaydetti. 3 Ekim 2012 tarihinde TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, “SODES projeleri kabul edilirken hangi kriterlere göre kabul edildiğini, Malatya Valiliği’nin ilin hangi önceliğine göre SODES projelerini değerlendirdiğini sorduğunu" ifade eden Ağbaba, "Başbakana 'Hangi kurum-kuruluş ve STK’ların projeleri kabul edilmiştir? En çok projesi kabul edilen STK’lar hangileridir? Üç yıl boyunca başvuruda bulunduğu halde projeleri reddedilen iştirakçiler hangileridir? Reddedilen projelerin reddedilme gerekçeleri ayrı ayrı nedir? Projeleri kabul ve reddedilen STK’lar arasındaki fark nedir? Değerlendirme aşamasında hangi kriterler göz önüne alınmaktadır? Kabul edilen STK’ların birbirine yakın dünya görüşünde olduğu iddiaları doğru mudur?' sorularını yönelttiğini hatırlattı.
"Dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından cevaplanan önergede, iddiaların gerçeği yansıtmadığı, ihalelerin ilan edilerek şeffaf ve herkese açık bir şekilde yapıldığı belirtilmişti" diyen Ağbaba, "Verilen cevapta projelerin değerlendirme sürecinde ilin ihtiyaçlarının dikkate alınarak yapıldığı, değerlendirmenin Valilik, SODES Proje ve Koordinasyon Ofisi, Defterdarlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen personeller tarafından yapıldığı açıklanmıştı" dedi.
Ağbaba, “Bir AKP Milletvekilinin, SODES projelerinden alınan mali desteklerin usulsüz olarak kullanıldığına dair iddiaları Başbakana ve Kalkınma Bakanı'na aktardıklarını, Malatya'da ki tüm dosyaların hukuk kuralları içerisinde incelenmesini istediklerini bildirmesinin samimiyetten uzak bir değerlendirmedir. Soruşturmadan bahsetmeleri dikkat çekici bir gelişmedir” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AĞBABA'DAN AK PARTİ'YE PARELEL YAPI ELEŞTİRİSİ