11 Ocak 2014 Cumartesi, 15:00
AĞBABA’DAN PAZAR RUHSATI TEPKİSİ
AĞBABA’DAN PAZAR RUHSATI TEPKİSİ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Pazar ruhsatının arttırılmasına tepki göstererek, açıklanan 600 TL paranın küçük esnafı mağdur edeceğini söyledi.
Yazılı bir açıklama yapan Ağbaba, küçük esnafın 50 liradan 600 liraya çıkarılan Pazar günü harçlarına yapılan zamları eleştirerek, “Esnaflarımız eriyor, kan kaybediyor, kepenk kapatıyor, siftahsız akşam ediyor. İşçiye yüzde 4 zam verip bakkallardan 12 kat fazla katkı isteyenleri kınıyorum. ‘21 Ocağa kadar 600 lira verip ruhsat alın, yoksa pazar günleri dükkanınızı açamazsınız.’ diyorlar, kısacası ‘Dükkânlarınızı kapatın’ demek istiyorlar. Esnaflarımız eriyor, kan kaybediyor, kepenk kapatıyor, siftahsız akşam ediyor. Esnaflar içinde en çok mağdur olanların başında da bakkallar geliyor” dedi.
Ağbaba şunları söyledi:
“Bir rakam vermek istiyorum sizlere: Malatya'da dört yıl önce bakkal sayısı 2.300 iken, bugün 1.446'ya düştü. Dört yılda 850 bakkal iflas etti. Nasıl iflas etmesin, her köşe başına belediye marketleri, süpermarketler açtılar. Mahalle bakkalları ekmek dışında bir şey satamıyor. Maalesef, Malatya’da AKP döneminde tam bir alışveriş merkezi terörü var. Zaten kıt kanaat geçinen bakkallara bir darbe de belediyeler vurmaya hazırlanıyor. Bakkallar, pazar günleri dükkânlarını açabilmek için belediyeye harç yatırıyordu, 2013'te 50 lira olan harç 2014 yılında 600 lira oluyor. Malatyalı esnaflar bu parayı ödeyemeyeceklerini Malatya Belediyesine ilettiler, maalesef buradan bir sonuç çıkmadı. Bu sorunun çözülmesini bekliyoruz.”

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AĞBABA’DAN PAZAR RUHSATI TEPKİSİ