27 Ekim 2014 Pazartesi, 14:39
AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI
 Malatya’da ana okulu öğrencilerine flor jel uygulaması yapıldı. 
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinesinde, 11 Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile toplum sağlığı hizmetleri içerisinde yer alan koruyucu ağız diş sağlığı programları çerçevesinde, Fırat İlk Okulu’nda ana sınıfı öğrencilerine Ağız-Diş Sağlığı taraması başlatıldı.
Programda basın mensuplarına açıklama yapan Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, toplum olarak ağız ve diş sağlığına gerekli önemi vermediğimizi ifade ederek, “Birçok hastalıklar ağız yolundan geçer. Sağlık ağızdan başlar. Ağız ve diş sağlığı, vücut sağlığının girişi ve temelini oluşturmaktadır ” ifadelerini kullandı. 
“Koruyucu hekimliğin bir başlangıcı olarak ağız ve diş sağlığı uygulaması başlatıldı. Bugün küçük çocuklarımız ilk derslerini almış oldular. Umarım ileri ki hayatlarına ağız ve diş sağlığına daha önem verirler” diyen Kurnaz, uygulamanın diğer okullarda da yapılacağını kaydetti.
İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener ise, okul öncesi ve ilk öğretim çağındaki öğrencilere flor jel uygulamasının programın aksamadan devam edeceğini bildirdi.
Koruyucu hekimlik alanında ağız diş sağlığı programı başlattıklarını ifade eden Şener, okul çağı öncesi ve ilk okul öğrencilerine flor jel uygulamasının yapılacağını belirtti. Flor jel’in sağlıklı olmadığı şeklinde yanlış kanı olduğunu söyleyen Şener, 1970’lerden beri uygulanan flor jel ana okulu ve ilk okul öğrencilerine program şekilde uygulanarak, sağlıklı ağız ve diş sahibi olmalarının sağlanacağını vurguladı.
Şener, “Koruyucu hekimlikte ilk akla gelen aşı idi. Aşı alanında başarılı çalışmalar yapıldı. Ağız ve diş sağlığını koruyucu hekimlikte birazcık ihmal ettik. Bundan sonra inşallah aşılarla korunabilir hastalıklarla birlikte, ağız ve diş sağlığını koruyucu uygulamasına da daha önem vereceğiz” dedi.
Ana sınıfı öğrencilerine flor jel uy uygulamaları gerçekleştirilen Programa, Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener, Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Taşpınar, Kırıkkale Üniversitesi Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türksel Dülgergil, İnönü Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu öğrencileri, Eğitim Fakültesi öğrencileri, Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri sağlık çalışanları katıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI