26 Eylül 2014 Cuma, 13:22
AHİLİK HAFTASI
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, “Ahiler sadece belirli toplumsal kuralları uygulamakla kalmayıp, sistematik biçimde insan yetiştirmeyi de hedeflemişler “dedi. 
Ahilik Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, ahiliğin önemine temas eden MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, “Bilindiği üzere Ahilik haftası içinde bulunmaktayız. Kardeşlik, dayanışma, cömertlik ve hoşgörü temellerine dayanan Ahilik hem dini hem de geleneksel değerlerimizden oluşan köklü bir kültürdür. Adeta iş dünyasını düzenleyen bir okul olan ve insanları maddeci yaklaşımdan uzaklaştırarak kendi değerlerine yakınlaştıran bu kültürü MÜSİAD olarak derinden benimsemekteyiz. Zira MÜSİAD’ın yola çıkış noktası tam da bu temel değerlere dayanmaktadır” ifadelerini kullandı.
“Global iş dünyasının yakın dönemde keşfettiği ve yeni kavramlarmış gibi gündemimize giren “iş etiği” , “etik kurallar” ve “müşteri odaklılık” gibi ifadeler, aslında yüzyıllara dayanan Ahilik kültürümüzde teferruatıyla mevcut olan değerlerdir. Yine günümüzün popüler kavramlarından “sürdürülebilirlik” bakımından da bu kültür eşsiz bir modeldir. Ahiler sadece belirli toplumsal kuralları uygulamakla kalmayıp, sistematik biçimde insan yetiştirmeyi de hedeflemişler ve böylece yüzyıllar boyunca varlıklarını sürdürmüşlerdir” diyen Balin, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Ahilik kültürünü özümseyen her bir iş adamı kazandığı haklı itibar ile kazancını bereketlendirmekle kalmayıp doğruları uygulamanın manevi tatminini yaşamaktadır.Ayrıca Ahilik, içerdiği sosyal ve sanatsal faaliyetlerle insanları dinginleştirmekte, ruhlarını beslemektedir.
Dünya üzerinde bir eşi daha bulunmayan böylesine kıymetli bir kültürel değerin her daim yaşaması ve bu kültürle yetişen iş adamlarının iş âleminde var olması adına MÜSİAD olarak tüm gücümüzle çalışacağımızı belirtir tüm iş âleminin Ahilik haftasını içtenlikle kutlarız.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AHİLİK HAFTASI