20 Nisan 2014 Pazar, 15:28
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ’TAN, BAŞKAN ÇAKIR’A ZİYARET
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti. 
Çeşitli programlara katılmak üzere Malatya’ya gelen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, belediyeyi ziyareti sırasında yerel seçimleri değerlendirdi. Kurtulmuş, “Türkiye genelinde fevkalade olumlu sonuçlar ortaya çıktı. Malatya ilimizde de çok güzel sonuçlar elde ettik. Bir kere daha Malatya halkına teşekkür ediyorum. Türkiye’nin geleceğine, yeni Türkiye’nin inşasına vermiş oldukları bu destekle büyük bir tarihi sorumluluğu yerine getirdiler” dedi.
Malatya’nın zor bir coğrafya olduğuna işaret eden Kurtulmuş, “Bu coğrafyada belediye başkanlığı ve büyükşehir belediye başkanlığı yapmak hakikaten zor. Ahmet kardeşimizin ve ekibinin işi oldukça zor ama bunun üstesinden geleceklerinden hiçbir şüphemiz yok” diye konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekilleri Cemal Akın, Öznur Çalık ve Mustafa Şahin ile AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, bazı belediye meclis üyeleri ve partililerin de iştirak ettiği ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise “Malatyamız son yıllarda bölgede hem sanayi anlamında hem şehircilik anlamında gelişen önemli illerimizden bir tanesi. Büyükşehir statüsüyle birlikte yeni bir idari yapılanmayla yeni bir sürece girmiş oluyoruz. Başta kırsala yatırımların daha çok gitmesi ve kaynakların daha sağlıklı ve verimli kullanılmasına çalışacağız. Malatya’nın bugüne kadar gelmiş olduğu büyümeyi, kalkınmayı, şehircilikteki başarısını daha yoğun bir şekilde sürdürmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Çakır, son 5 yılda yaptıkları hizmetlere de değinerek, “Geçtiğimiz dönem içerisinde altyapıda önemli yatırımlar yaptık. Özellikle drenaj sistemleri, içme suyu şebekelerinin yenilenmesi ile cadde yenileme projelerini yaptık. 200’ün üzerinde cadde ve sokağımızı prestij cadde ve sokağa dönüştürdük. Bu cadde ve sokaklarımızın altyapısını bitirerek üstyapı düzenlemelerini yaptık. bu hizmetlerimizin yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda fiziki yatırımlar ile kültürel faaliyetlerimizi de yoğun bir şekilde sürdürdük” diye konuştu.
Büyükşehirle birlikte merkezdeki gelişmenin yanı sıra, kırsala da daha sağlıklı hizmetler götürmek üzere şu an yapılanma çalışmalarını gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Çakır, “İnşallah büyükşehirle birlikte Malatya kalkınmış bir bölge şehri olarak çekim merkezine dönüştüreceğiz. Bu aşamada sizlerin desteği bizler için çok önemli. Desteğiniz her zaman bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Çakır, ziyarette Prof. Kurtulmuş’a kristal kayısı ile kayısı hediye etti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ’TAN, BAŞKAN ÇAKIR’A ZİYARET