08 Mart 2015 Pazar, 15:33
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZNUR ÇALIK’TAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti iktidarı süresince, kadınların korunması adına çok önemli yasal düzenlemeleri hayata geçirdiklerini söyledi. 
8 Mart Dünya Kadınlar gününde yaptığı yazılı açıklamada, tüm kadınların gününü kutlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Cenneti annelerin ayaklarının altına seren yüce bir dinin mensupları ve kadını yönetim kademesinin üst mertebelerine taşımış bir medeniyetin emanetçileri olarak, kadın ve erkeğin fıtratlarının farklı fırsatlarının ise eşit olduğunu kabul etmiş bireyleriz” dedi.
İslam dinin kadın hakları üzerinde titizlikle durduğunun altını çizen Çalık, İslam dininde ilk kez kadının, hiçbir nizam ve sistemin veremediği müstesna bir makama taşındığını vurguladı.
Dünyanın hemen her yerinde yüzyıllar boyunca kültürel ve ekonomik sınırlar ile mağdur edilen kadınların toplumsal yaşamın en ağır yüklerini taşımak zorunda bırakıldığını belirten Çalık, “Bundan yüzyıllar önce Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v), Veda Hutbesi’nde “Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim” sözleri ile kadın haklarından tarihi anlamda ilk kez resmi olarak bahsetmiştir” ifadelerine yer verdi.
“Sevgili Peygamberimiz hayatı boyunca kadını kadın olduğu için aşağılayan ideolojiyle mücadele ederken, kadın ve erkeğin aynı yaratılış gayesiyle yaratıldığını buyurmuştur” diyen Çalık, AK Parti hükümetleri olarak, 2002’den bu yana kadını her alanda güçlendiren düzenlenmelere imza attıklarını belirtti.
AK Parti iktidarı süresince, kadın-erkek fırsat eşitliği, kadın haklarının korunması ve güçlendirilmesi, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların daha fazla istihdam edilmesiyle ilgili çok önemli yasal düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirten Çalık açıklamasını şöyle sürdürdü:
“13 Yıl boyunca genç kızlarımızın okumasının önünde engel teşkil eden yasakçı, gerici tüm zihniyetlerle mücadele ederek, birçok proje ve kampanya yürüttük. Bu sayede kızlarımızın okuma oranlarında son yıllarda önemli artışlar sağladık. Zira kadınlarımızın yaşadıkları sorunları çözmede eğitimin çok önemli bir yeri olduğunun bilinciyle hareket ettik.
Kadın erkek fırsat eşitliğini güçlü bir devlet politikası olarak benimseyen bir iktidar olarak, kadının sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel alanda yer alma oranını destekleyen hedefleri hayata geçirdik.
Ekonomi alanında kadının güçlü olması için izlediğimiz politikalar ve yürütülen çalışmalar ile kadınların işgücüne katılımını ve istihdamını artırdık. Bu yöndeki çalışmalarımızda hiçbir zaman hız kesmeyerek, kadınlarımızın ekonomik bağımsızlığını destekleyeceğiz. Yine Partimiz bu 13 yıllık dönemde kadının karar verme ve yönetim mekanizmalarında yer alması için verdiği mücadeleler ile de ön plana çıktı.
İktidarlarımız döneminde kadının siyasetteki temsil oranı büyük bir hızla artış gösterdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 1935 yılında 4,5 olan kadın temsil oranı, 2011 yılında yüzde 14,4'e yükseldi. Yine partimiz bu oranın daha yukarıları çekilmesi konusunda hedeflerini açıkça ortaya koyarken, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, bu oranın yüzde 20’lere ulaştırılacağını ilan etti.
Öte yandan parti olarak her an gündemimizde tuttuğumuz bir diğer önemli konu ise, Kadına Yönelik Şiddetin engellenmesi ve önüne geçilmesi meselesi oldu.
Tüm dünyanın da en önemli sorunları arasında yer alan bu konuda iktidar partisi olarak kadınla şiddetle mücadelede birçok caydırıcı yasal düzenlemeye imza attık.
2011 yılında “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin İstanbul Sözleşmesine çekincesiz ilk taraf olan ve Meclisinde kabul eden ülke olduk.
Aileni korunması ve kadına şiddet olaylarının önlemesi kapsamında çıkarılan kanunla Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri’ni hizmete açtık.
Şu an ise TBMM’de Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştıran komisyon da çalışmalarını yürütmektedir.
AK Parti olarak bu doğrultularda kadınımızın, aile hayatı, çalışma hayatı ve sosyal alanda daha güvende olması için, daha fazla söz sahibi olması için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.
Biz AK Parti olarak, kadınlarımızın güçlü, öz güvenli, kendini kanıtlamış, kariyer sahibi ve sosyal alanda etkin olarak Yeni Türkiye’nin inşasında önemli rol oynayacağına inanıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, bir kadın ve bir anne olarak, 8 Mart’ın Kadınlar Günü olarak kabul edilmesine neden olan 1857 yılındaki elim olayda hayatını kaybeden 129 kadın işçi başta olmak üzere, insan eliyle canice öldürülen tüm kadınları saygıyla anıyorum.
Tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor ve onları en kalbi muhabbetlerim ile selamlıyorum.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZNUR ÇALIK’TAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI