11 Mart 2017 Cumartesi, 19:46
Ak parti genel başk.yrd. Öznur çalık bugün Van'da terör örgütlerine verecek cevabımız güçlü bir ‘evet’ olacaktır
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan yardımcısı Öznur Çalık, 'Kadınlar Soruyor' programında partili kadınlara seslenerek, "Bizim ‘hayır’ kampanyası yürütenlere, terör örgütlerine verecek cevabımız güçlü bir ‘evet’ olacaktır" dedi. 
İl Başkanlığında ‘Kadınlar soruyor’ adlı programa, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız, Van Kadın Kolları Başkanı Havva Duran ve partililer katıldı. AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız’ın kısa konuşmalarının ardından söz alan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, 15 Temmuz gecesini anımsatarak, “15 Temmuz gecesinde Türkiye’nin semalarında uçaklar, F-16’lar, yerlerde tanklar, tüfekler ile terör örgütü, ülkeyi zapt durak ağzına almak isterken; küçük bir telefonla o lider, bütün Türkiye halkını meydanlara, ülkeyi sahiplenmeye davet etti. Anne kızı, oğul babayı dinlemedi. Herkes bulunduğu yerden kendini dışarı attı. Bu bir mucizedir, bu bir güvendir. Bu güven bu şekilde sağlanmış oldu. Biz ona bu şekilde güvenmişiz. Dolayısıyla böyle bir lidere sahibiz. Sizler de bu yolun en büyük yolcularısınız, en büyük mücadele gösteren insanlarısınız. Şimdi önümüzdeki süreçte de aynı mücadele yine sizlerin omzundadır” dedi.
“Bizim devlet sistemi ile sorunumuz yok, hükümet sistemi ile sorunumuz var”
AK Parti Genel Başkan yardımcısı Öznur Çalık ise 15 yıllık iktidarda en büyük desteği kadınlardan aldıklarını belirterek, AK Parti’nin kadınların omzunda yükseldiğini söyledi. Çok önemli bir sürece girildiğini ve bu sürecin Türkiye’nin beka sorunu olduğunu ifade eden Çalık, 94 yıllık Cumhuriyet’te hükümet sisteminin yara aldığını söyledi. Çalık, “Bu yaralar içerisinde 1960 darbesi, 1971 muhtırası, 1980 darbesi, 28 Şubat, 17-25 Aralık darbeleri, gezi olayları ve 15 Temmuz darbesi parlamenter sistemde demokrasiye vurulan baltalardır. Darbelere son vermek için, demokrasinin kesintisiz devam etmesi için, yeniden dirilişimiz, yükselişimiz, istiklalimiz, istikbalimiz için hükümet sistemini değiştirmek zorundayız. Yaklaşık yüz yıldır bu sistemle devam ediyoruz. Artık parlamenter sistem, miladını doldurdu. Bu parlamenter sisteminin değişmesi gerekiyor. Bizim devlet sistemi ile sorunumuz yok, hükümet sistemi ile sorunumuz var. Onun içinde hükümet sisteminin adını, milletimiz koysun istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.
“Bu sistem, siyasi istikrar için şarttır”
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile nelerin getirileceği hakkında kadınlara bilgi aktaran Çalık, “Koalisyonlar, darbeler, askeri hükümetler hepsi parlamenter sistemin bize yaşattığı krizlerdi. Seçimler bittikten sonra kimin hükümet olacağı bilinmiyordu. Şimdi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile milletimiz sandığı gidip, Cumhurbaşkanını seçiyor. Seçilen Cumhurbaşkanı 5 yıl kesintisiz hizmet yapması için direk hükümeti kuruyor. Diğer taraftan aynı gün milletimiz sandığa gidiyor ve TBMM’yi seçiyor. Siyasi istikrar için bu gerek ve şarttır” ifadelerini kullandı.
Recep Tayyip Erdoğan’ın millet için bu sistemi istediğinin altını çizen Çalık, “Recep Tayyip Erdoğan; ‘Cumhurbaşkanı olamaz’ diyenlere inat, ‘Sizi başkan yaptırmayacağız’ diyenlere inat Cumhurbaşkanı oldu. Dolayısıyla onun yeni bir unvana ihtiyacı yok. O zaten Cumhurbaşkanı. O zaten milletin gönlünde taht kurmuş bir lider. Dolayısıyla o kendi için değil, milleti için bu sistemi istiyor. Kadınlarımız için, çocuklarımız için, yaşlılarımız için, engellilerimiz için istiyor” diye konuştu.
CHP'ye de yüklenen Çalık, “CHP Genel Başkanı kendi söylediği yalanlara idarecilerini de inandırmış. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Selin Sayek Böke geçen gün diyor ki; ‘Bu sistem kadınları, kız çocukları yok edecek’. TBMM’de eğer kadın temsili bugün yüzde 14,5 ise, bu AK Parti sayesinde oldu. Bilsinler ki kızlarımıza vermiş olduğumuz önem, eğitime sunmuş olduğumuz imkan, kız çocuklarımızın yüzde yüz okullaşma oranları, kadınlarımızın sağlığına vermiş olduğumuz değer bizim yapmış olduğumuz en önemli çalışmalardır. Bu sistem, kadınlarımızın daha da güçlenmesini, ayakta kalmasını ve millet adına hizmet etmeyi beraberinde getirecek. Ayrıca bu sistemi isteyen sadece Recep Tayyip Erdoğan değildi. Bu sistemi isteyen Turgut Özal’dı, Alpaslan Türkeş’ti, Necmettin Erbakan’dı, Muhsin yazıcıoğlu’ydu” dedi.
“Orkestra şefliği yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği kitapçığını okumamış”
Tüm terör örgütlerinin ‘hayır’ kampanyası başlattığına dikkat çeken Çalık, şöyle konuştu:
“İsteyen ‘evet’ diyebilir. isteyen ‘hayır’ diyebilir. Bizim ‘hayır’ diyenler hiçbir sözümüz yok. Ama bir şeye işaret ediyorum. Vatan haini diye nitelendirdiğimiz, ülkeyi kan gölüne çevirmek isteyen terör örgütleri, 16 Nisan’da hangi cevabı veriyor. PKK ‘hayır’ diyor, DEAŞ ‘hayır’ diyor, FETÖ ‘hayır’ diyor, YPG ‘hayır’ diyor, PYD ‘hayır’ diyor. Bütün vatan hainlerinin ‘hayır’ dediğini tüm milletimizle paylaşmamız lazım. Kendi özgür iradesiyle ‘hayır’ diyenler var. Ama bu ‘hayır’ kampanyası yürütenlerin bir orkestra şefi var. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu orkestraya, ‘hayır’a şeflik yapıyor. Ama ne üzücüdür ki, orkestra şefliği yapan CHP Genel Başkanı, anayasa değişikliği kitapçığını okumamış. Ne yazdığını bilmiyor. Hepiniz TV’lerde ya da sosyal medya da izlemişsiniz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ne getirdiğini bilmiyor. Bu adam ya okumamış. Sisteminin ne getirdiğini okumadığı için bilmiyor. Ya okudu, anlamadı. Anlamadığı için anlatamıyor. Ya da okudu, anladı ama milletine anlatamıyor, millet ile temas kuramıyor. Her halükarda tutarsız. Bilmiyor, anlatmıyor, anlatamıyor ve yalan söylüyor. Dolayısıyla ‘hayır’ kampanyası yürütenlere, terör örgütlerine bizim verecek cevaplarımızın güçlü bir ‘evet’ olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. İnşallah sizlerle beraber 16 Nisan’da ‘Daima hizmet, gücümüz millet, kararımız ‘evet’ diyeceğiz. “
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Ak parti genel başk.yrd. Öznur çalık bugün Van'da terör örgütlerine verecek cevabımız güçlü bir ‘evet’ olacaktır