28 Nisan 2014 Pazartesi, 19:18
"AK PARTİ HEKİMHANLILARDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, AK Parti'nin Hekimhanlılardan özür dilemesi gerektiğini söyledi. 
Parti teşkilatında basın açıklaması yapan Kiraz, "Hekimhan'da, AK Parti'nin asılsız iddialarla demokrasiye aykırı sergilediği tutum nihayet YSK elitle sona erdi. AK Parti bir ilke imza atarak seçimde kendi yaptıkları hileleri, usulsüzlükleri seçimi kaybedince itiraz için kullandı. Hiç oy almadığımız sandığa bile itiraz eden AK Parti'nin bu tutumu itirazların ne kadar geçersiz olduğunun göstergesidir. Hiçbir araştırma yapmadan, sağ olan kişileri ölü, sağlıklı kişileri kısıtlı, köyde yaşayanları yurt dışında yaşıyormuş gibi göstermek; en yakın ifadeyle hem seçimlere gölge düşürmek hem de Hekimhanlıların özgür iradesine saygısızlıktır" görüşünü savundu.  
"ENGELLİ VATANDAŞLARA SAYGISIZLIK YAPTILAR"
Kiraz, 30 Mart yerel seçiminde engelli vatandaşlara saygısızlık yapıldığını iddia ederek, şunları söyledi: "Bilindiği üzere tüm yurt genelinde engelli vatandaşlarında oylarını kullanma hakları vardır. Bu haklarını da kullanmışlardır. AK Parti, Hekimhan'da 39 engelli vatandaşın, 'kısıtlı' olduğunu belirterek, itirazda bulunmuştur. Oysa kişilerin kısıtlı olması için mahkeme kararı olması gerektiğini en iyi bilenler AK Partililerdir. Buna rağmen sadece seçime itiraz etmek için engelli vatandaşlarımızı kullanan AK Parti zihniyetini kınıyorum. AK Parti'nin gösterdiği bu seviyesiz tutum en başta engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine yapılmış saygısızlıktır."  
"YAŞAYAN SEÇMENİ ÖLÜ GÖSTERDİLER"
Yaşayan seçmelerin ölü gösterildiğini öne süren Kiraz, "AK Parti, YSK'ya oy kullananlardan bazı kişilerin ölü olduğunu belirterek, itiraz etmiştir. Ölü gösterilen vatandaşlarımızın büyük bir kısmı hala hayatta olup; AK Parti, bu kişilere "sağ mısınız ölü müsünüz?" şeklinde soru sorulmasına sebep olmuştur. Yaşayan kişileri ölü göstererek, bir kez daha içler acısı durumlarını ortaya koymuşlardır. AK Parti, Hekimhan'ı yaklaşık bir ay gerdi. İnsanları birbirlerine düşürmek için elinden geleni yaptı. Herkes stres, sıkıntı yaşattı. Bu yüzden AK Parti'nin Hekimhanlılara bir özür borcu vardır. Her itiraz ettiklerinde basının karşısına geçen AK Partililer, şimdi de çıksınlar Hekimhanlılardan özür dilesinler" şeklinde konuştu.
Kiraz, Hekimhan'ın CHP'nin kalesi olduğunu kaydederek, "Hekimhan, CHP'nin kalesi olmaya devam edecektir. Kendi oylarına sonuna kadar sahip çıkan, gece gündüz nöbet tutan bütün Hekimhan'a bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

28_NISAN_CHP_ENVER_KIRAZ_HEKIMHAN_ACIKLAMASI paylaşan: metinkayatv
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
"AK PARTİ HEKİMHANLILARDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR"