26 Ocak 2014 Pazar, 19:02
AK PARTİ HEYETİ STK’LARI ZİYARET ETTİ
AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır ile AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Battalgazi Belediye Başkanı ve Adayı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat, beraberindekilerle birlikte Malatya Kuyumcular Odası, Memur-Sen İl Başkanlığı ve Kurşunlular Derneği’ni ziyaret etti. 
İlk olarak Kuyumcular Odası’nı ziyaret eden AK Parti heyeti, odanın yapılan seçimle yeniden göreve gelen yönetim kurulu başkanı ve üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. AK Parti heyeti, daha sonra Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Konfederasyonu Malatya Şube Başkanlığı'nı ziyaret etti. Olağanüstü kongreyle güven tazeleyen Sendika Başkanı Kerem Yıldırım’ı kutlayan heyet, sendika üyeleriyle de sohbet etti. Heyet, sendika ziyaretinin ardından Kurşunlu ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek, dernek üyeleriyle bir araya geldi. Dernek kurucu başkanı Veysel Taşar ve başkan yardımcısı Şükrü Özdemir’in karşıladığı heyet, burada fikir alışverişinde de bulundular.
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, seçim sürecine girildiğini ifade ederek, “Bütün ilçe belediye başkan adaylarımız da kesinleşti ve ekip ruhu halinde teşkilatımızla, milletvekillerimizle, başkan adaylarımızla birlikte STK’larımızla bir araya gelmenin hep gayreti içerisinde olduk. Bizim için istişare çok önemli. Ekip ruhu içerisinde Malatya’mızı daha nasıl nitelikli bir kente, yaşanabilir bir kent vasfına ulaştırabiliriz diye bunun çalışmalarını zaten arkadaşlarımız yapıyorlar” dedi. Milletvekili Şahin, AK Parti ile yeni bir miladın başlangıcının yaşandığını belirterek, “2002 tarihinden bu tarafa özellikle genel ve yerel seçimlerimizde yapmış olduğumuz hizmetler, bütün kamuoyu tarafından takdire şayan bir şekilde devam etmekte. Yani bu ilde biz yüzde 70 civarında oy almışsak, bu nitelikli olan arkadaşlarımızın görevi ibadet aşkıyla yerine getirmesinin gayreti içerisinde olduklarının göstergesi. Biz hiç kimseyle yarışmadık, ancak kendi hizmetlerimizle yarışırız. Şu ana kadar Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın yaptığı çalışmalarla gerçekten Malatya; tozdan topraktan, karanlıktan geçilmez bir noktada iken hamdolsun yaşanabilir kentler içerisinde iyi bir noktaya geldiğimizi biliyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin 2023, 2070’lere yönelik koymuş olduğumuz hedeflere hep birlikte ulaşmayı diliyorum” şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Malatya’nın artık büyükşehir olduğunu ve büyükşehir sürecinin Malatya’yı çok daha farklı görmelerine vesile olacağını kaydetti. Büyük fotoğrafa dönüp bakıldığında 2013 yılının Türkiye için çok önemli bir yıl olduğunu vurgulayan Çalık, şöyle konuştu:
“Osmanlı İmparatorluğu'ndan itibaren en önemli yıl 2013 yılı. 3. köprünün, 3. havaalanının, Marmaray’ın yapıldığı ve kişi başına milli gelirin 3 bin 492 dolardan 10 bin 670 dolara çıktığı, milli gelirin 230 milyardan 830 milyara çıktığı ve herkesin takdirle karşıladığı IMF’ye olan borcun sıfırlandığı, üstüne de IMF’ye borç verdiğimiz bir dönemdi 2013 yılı. İşte ekonominin, siyasetin bu kadar istikrarlı gittiğini gören tüm dünya ve uluslararası güçler, bu kadar büyüyemezsiniz dediler ve ekonomiye çok ciddi bir balta vurmak istediler. Bu hepimizi etkiliyor. Küçük-büyük esnafı, odaları, sanayiciyi herkesi etkiliyor. İnşallah birlik ve beraberlikle, vatandaştan kopmadan yapmış olduğumuz siyasetle Türkiye’deki istikrarı beraberce devam ettireceğiz.”

"TÜRKİYE’Yİ YALNIZLAŞTIRMA OPERASYONU YAPTILAR”
AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de, 30 Mart 2014 yerel seçimlerine giderken Türkiye’de 17 Aralık itibariyle yargı eliyle çok ciddi bir operasyon yapılmaya çalışıldığını belirterek, "Bu operasyon neticesinde Türkiye yüzde 10-20 arasında kendi öz kaynaklarını kaybetti. Baktığımızda, Türkiye için ne milli ise; buna Halk Bankası ve MİT de dâhil olmak üzere milli olan kurum ve kuruluşlar üzerinden operasyon yapıp Türkiye’yi yalnızlaştırma ve Türkiye’deki ekonomik gücü ayaklar altına alma noktasında operasyon yapıldı ve bunun yansımalarını da hep beraber yaşıyoruz. Bu millet, AK Partiye, kendi içinden çıkan iktidara güç vererek 11 yıldır siyasi istikrar ve güveni ayakta tutmaya çalışarak kendi milli gelirlerinin yurt içinde kalmasına çaba sarf etti, etmeye de devam edecek” diye konuştu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır’ın belediyecilikten çok iyi anladığını vurgulayan Tüfenkçi, şunları kaydetti: 
“Ahmet Çakır, belediyeciliği bilir, 5 yıllık belediyecilik tecrübesi vardır, Malatya’nın her köşesinde izi ve hizmeti vardır. Büyükşehirle birlikte bu hizmetler katlanarak devam edecektir. Bu arada bakın Sayın Başbakanımız, bir tarafta ülkemizin önemli işlerini, bir yandan hem partiye hem de ülkemize yapılan saldırıları engellemeye çalışıyor, bir yandan da açıklanmayan 34 ilin ilçelerinde belediye başkan adaylarını belirlemeye gayret gösteriyor. Bizlerde inşallah Malatya’mızda muhalefetinde elinde bulundurduğu ilçe belediyelerimizi AK Parti ile buluşturacağımıza inanıyorum.’’
Malatya Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Malatya’nın gelişmesi ve kalkınmasının hepsinin ortak derdi olduğunu vurgulayarak, “Özellikle STK’larımızın bu konulardaki önerilerine önem verdiğimizi sürekli belirtiyoruz. Neticede Malatya, bugüne kadar şehircilik anlamında dikkat çeken bir gelişme ortaya koydu. Özellikle AK Parti belediyecilik anlayışına yakışır bir şekilde hizmet üretmeye ve sunmaya çalıştık. Malatya’nın gelişmesi, şehirleşmesi adına önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Sağlıklı bir şehir yapısının gelişmesi için bugüne kadar büyükşehir olmadan bu başarıyı yakalayabildik. Dolayısıyla altyapı sorunlarını çözmüş, sosyal-kültürel gelişimini yakalamış bir şehrin ekonomik gelişmesi, sağlık sektöründe bir merkez olması, bir eğitim üssü olması kaçınılmaz olur. Şehir dönüşüm projesinde 1.5 milyon metrekarelik çalışma var. 400 kilometreyi bulmuş altyapı yenilemeleri var. Yine bir o kadar diğer kurumlara ait yer altı hatlarının yenilenmesi var. Batı girişi, şehir geçişini yaşayan mekanlar haline dönüştürmek için önemli altyapı ve üstyapı projelerini hayata geçirdik” dedi. 
Başkan Ahmet Çakır büyükşehirle birlikte Malatya’da yeni bir dönem başlayacağını kaydederken, Battalgazi Belediye Başkanı ve Adayı Selahattin Gürkan ise, “AK Parti olarak birlik ve beraberlik içerisinde yerel seçimden başarılı bir şekilde çıkmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İlimiz için STK’lar tarafından önemli çalışmalar yapılıyor. Kuyumcular Odası Başkanının güven tazelemesinden dolayı kendisini kutluyorum. Hep birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu belirtiyor, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat, STK’ların toplumun değişim ve dönüşümünde çok önemli bir yer arz ettiğini belirterek, “Yeni dönemde öncelikle Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt olarak uyumlu ve koordineli bir çalışma ortaya koyacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Ama bunun yanında STK’larla sürekli istişare halinde olacağız. Ve ortak aklı işleterek yeni Malatya’yı, büyükşehir Malatya’yı hep birlikte kuracağız” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AK PARTİ HEYETİ STK’LARI ZİYARET ETTİ