21 Ocak 2014 Salı, 17:10
AK PARTİ HEYETİNDEN BİLSAM’A ZİYARET
AK PARTİ HEYETİNDEN BİLSAM’A ZİYARET
 AK PARTİ MALATYA İL BAŞKANI BÜLENT TÜFENKCİ:
- “BU SEÇİMLER, TÜRKİYE’NİN GİDECEĞİ İSTİKAMETİ BELİRLEMEDE ÖNEM TAŞIYOR” AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Çakır, beraberindeki partililerle birlikte Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’ni( BİLSAM) ziyaret etti. BİLSAM’ı ziyaret eden AK Parti heyeti, burada dernek yöneticileriyle fikir alışverişinde bulunup sohbet etti.
Ziyaret sırasında konuşan dernek başkanı BİLSAM Başkanı Zekeriya Tav, “2005 yılında bir grup eğitimci, iş adamı ve akademisyen tarafından kurulan BİLSAM, 2008 yılında faaliyetlerini genişleterek aktif bir STK olma anlamında; özellikle eğitim, sosyal araştırmalar, akademik organizasyonlar ve yayıncılık alanlarında çalışmalarına hız veriyor” dedi.
BİLSAM’ın çalışmaları hakkında bilgiler veren dernek Başkanı Tav, “Sayın Belediye Başkanımızın AK Parti’den tekrar aday olmasının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Milli İradenin tecellisi olan parlamenter demokrasinin özellikle tecellisi noktasında önemli bir süreçten, dönemden geçiyoruz. İnşallah seçimler, ülkemiz ve Malatya’mız için hayırlara vesile olur. Başkanımıza başarılar diliyoruz. İnşallah kaldıkları yerden Malatya’mıza hizmete devam ederler. Belediye Başkanımıza, çalışmalarımıza desteklerinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

BU SEÇİMLER, TÜRKİYE’NİN GİDECEĞİ İSTİKAMETİ BELİRLEMEDE ÖNEM TAŞIYOR
AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin yaşanan süreç itibariyle millet için yerel seçimlerden daha öte anlamlar ifade etmeye başladığını belirterek, “Bu noktada hepimizin kendi irademize, milletin iradesine sahip çıkma anlamında sorumluluk hissetmesi gerektiğine inandığım bir dönem geçiriyoruz. 30 Mart 2014 seçimleri, sadece Ahmet’i Mehmet’i veya bir başkasını belediye başkanı seçmekten daha da öteye gitti. Cumhurbaşkanı ve akabinde Milletvekili seçimiyle beraber, Türkiye’nin bundan sonraki istikameti belirleme noktasında çok büyük önem arz etmektedir. Bütün Malatyalı hemşerilerimize şunu ifade etmek istiyorum; bu süreçte şu veya bu şahıslar gönlümüzden geçmiş olabilir ama şunu hedeflemek gerekir; Malatya’yı kaybettirmemek, Malatya’nın kaybetmemesi, Türkiye’nin kaybetmemesi, AK Parti’nin kaybetmemesi lazım. Büyük resme, dünyada Türkiye’nin yerine, Türkiye’de Malatya’nın yerine bakarak oy kullanmamız gerektiğine inanıyorum. Bizleri kabul eden BİLSAM yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNE YAKIŞIR ŞEKİLDE ŞEHRİ GELİŞTİRMEK İÇİN YOĞUN GAYRET GÖSTERİYORUZ
Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Çakır ise 30 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerin önemine işaret ederek “Ülkemizde olduğu kadar bölgemizde de geleceği etkileyecek bir seçim olarak değerlendiriyoruz. Tabi bize düşen yereldeki başarılar. AK Parti’ye olan ilgi ve teveccüh her geçen gün artıyor. Bunun temelinde de yapılan hizmetler, çalışmalar, teşkilatlarımız ve Ak kadrolar var. Bilindiği gibi yapılan yasal düzenlemeyle Malatya, bu seçime Büyükşehir olarak hazırlanıyor. Gönül isterdi ki 20-25 yıl önce Büyükşehir olabilseydik. Çünkü baktığımız zaman bir çok Büyükşehir belediyesi gerçekten altyapısını tamamlamış, artık daha yoğun bir şekilde sosyal ve kültürel faaliyetler içerisinde yer alıyor. Dolayısıyla bizler de bu süreci tek taraflı götüremeyiz. Şehrimizin ilçelerimizle birlikte gelişmesi; imar, altyapı, ulaşım bütünlüğüyle fiziki yapılanması, kalkınması ile birlikte mutlaka sosyal-kültürel, sportif faaliyetlere yönelik de bir çalışmayı birlikte götürmek gerekiyor. Mutlaka ki bu süreç bir çok imkanı da birlikte getiriyor. Aslında sağlıklı kentleşmeyi, planlı gelişecek şehirleşmeyi getiren bir süreç bu” ifadelerini kullandı.
5 yıl içerisinde çok büyük yatırımlara imza attıklarını vurgulayan Başkan Ahmet Çakır, şu açıklamalarda bulundu:
“Hem altyapı yatırımları anlamında hem imar planları anlamında olsun önemli çalışmalar yaptık. 1/25.000 ölçekli plan tamamlandı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi. Orman Bakanlığımız, bölgede 1/100.000 ölçekli planı başlatmıştı. Dolayısıyla bu 1/25.000 ile 1/100.000 ölçekli planların entegre olması gerekiyordu. Bu da son derece sağlıklı bir şekilde yapıldı. Tarım, yeşil alanlarının korunması; konut, sanayi alanlarının düzenlenmesi; ulaşımda bütünlüğün sağlanması adına bu çok önemliydi. AK Parti belediyeciliğine yakışır şekilde hem şehri geliştirmek, kalkındırmak için uzun vadeli projelerimizle birlikte sosyal-kültürel faaliyetlere de ayrı bir önem veriyoruz. Bunun için de STK’lara bugüne kadar çok önemli destekler verdik. Sadece kurumların yapacağı aktivitelerin yetersiz olacağını biliyoruz. Dolayısıyla şehirlerde mutlaka STK’ların aktif ve canlı olması gerekiyor. Bunun için BİLSAM, şehrimizde önemli bir eksikliği bugüne kadar kapattı. Bugün, gerçekten BİLSAM, artık Malatya dışına da hitap edecek bir kapasitededir.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AK PARTİ HEYETİNDEN BİLSAM’A ZİYARET