12 Ağustos 2015 Çarşamba, 16:19
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ BÜLENT TÜFENKCİ: "KİRLİ TERÖRÜ BAŞLATAN PKK’NIN TA KENDİSİDİR"
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ BÜLENT TÜFENKCİ:
 Son zamanlarda artan terör saldırılarının sebebinin PKK olduğunu söyleyen AK Parti Malatya Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci, “Kirli terörü başlatan ve kan akıtmaya başlayan PKK’nın ta kendisidir” dedi.
7 Haziran seçimleri sonrası tırmanan terör saldırılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci, AK Parti’nin çözüm sürecini tek başına tüm zorluklara rağmen yürüttüğünü ve elini değil gövdesini taşın altına koyduğunu söyledi. Birçok kesimin karşı çıktığı bu süreçte siyasi bedelini de ödediklerini söyleyen Tüfenkci, “Bu sürecin başarıya ulaşması için elimizden gelen gayreti gösterdik ve her platformda bu sürecin başarılı olması için çaba sarf ettik” dedi.
7 Haziran genel seçimlerinden sonra HDP’nin barajı geçmesiyle birlikte PKK’nın çözüm sürecini noktalama adına birtakım eylemlere imza attığını ifade eden Tüfenkci, bunun provasının ise 6-7 Ekim Kobani olaylarında denendiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kobani’den gelen herkese kucak açtığını ve yardımına koştuğunu belirten Tüfenkci, “Ama bunlar Kobani’yi bahane ederek Suriye’deki iç karışıklığı Türkiye’ye adapte etmeye çalıştılar. Birtakım kirli örgütlerle de iş birliği yaparak sözde bir blok oluşturdular ve 7 Haziran’dan sonra da barajları bahane ederek artık ateşkesin sona erdiğini ifade edip hemen akabinde şantiyeleri basıp araçları yaktılar” diye konuştu.
Suruç’ta 32 kişinin öldüğü bombalı saldırının da provoke edilerek, 2 polisin uykuda şehit edilmesinden sonra saldırıların arttırıldığını belirten Tüfenkci, “Tabi devletimiz de eli kolu bağlı oturamaz. Bu saldırılar karşısında büyük bir kesimin yürekleri yandı. Barışı isteyen, demokrasiyi ve insan hak ve özgürlükleri isteyen herkesin bu acıya cevap vermek gerektiğini belirtip bu teröristlerin istediği gibi Türkiye topraklarında at oynatmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade edilerek adeta devleti operasyon yapmaya zorladılar. Ve hemen akabinde Kandil bombalandı ve gerekli cevaplar verildi. Ama teröristler de kalleşçe ve haince saldırılarına devam etti” dedi.
Bazı kesimlerin TSK’nın operasyonlarda boş dağları bombaladığı iddialarına da değinen Tüfenkci, “Daha önceki AK Parti iktidarlarından önce yapılan operasyonları zannediyorlar. Bugün eğer HDP ve PKK bu denli bağırıyorsa bu denli feryat ediyorsa bu denli Avrupa ABD ve dünyayı ayağa kaldırmaya çalışıyorsa eğer operasyonların boş dağlara yapılmadığını ve noktasal olarak yapıldığını TSK’nın internet sitesinden görebilirler” diye konuştu.
Bu mücadelenin ne hükümet ile PKK arasında nede Kürt ile Türk halkları arasında olmadığını vurgulayan Milletvekili Tüfenkci, “Bu mücadele Marksist ve Leninist bir örgüt olan PKK ile Türkiye Cumhuriyeti arasında yapılan bir mücadeledir. Bu vatanın korunması, devletin korunması noktasında her bir ferdin bu vatanda sahiplenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
AK Parti ile CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmeleri hakkında da konuşan AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci, görüşmelerin rayında gittiğini belirterek “Daha önce heyetler arasında yapılan görüşmeler raporlandıktan sonra genel başkanlar düzeyinde devam etti. Perşembe veya Cuma günü yapılacak liderler arasındaki ikinci toplantıda artık koalisyonun şekillenmesi ve nokta konulması bekleniyor” dedi.
13 yıllık tek başına iktidar döneminden sonra koalisyon hükümetinin kolay olmayacağını belirten Tüfenkci, koalisyon hükümetlerinin daha ağır yürüdüğünü bildiklerini ve tek başına iktidarların hızını yakalayamayacaklarını söyledi. Ancak AK Parti olarak hükümetin kurulması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Tüfenkci, “Ülkeyi hükümetsiz bırakmamak adına görüşmelerimiz sürüyor. Ama olmasa da yine sineyi millete dönüp yeni bir yol çizmesini isteyeceğiz” diye konuştu.
7 Haziran seçimleri sonrasında masada her zaman erken seçimin daha güçlü bir ihtimal olarak durduğunu ifade eden Tüfenkci, “Ama bizler hükümeti kurma adına AK Parti olarak samimi bir şekilde çalışıyoruz. Olmazsa da yapacak bir şey yok. Biz milletin iradesine saygılıyız, milletin sandıkta verdiği karar doğrultusunda elimizden geleni yaptık ama olmuyorsa da millete diyeceğiz ki yeni bir karar verin” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ BÜLENT TÜFENKCİ: "KİRLİ TERÖRÜ BAŞLATAN PKK’NIN TA KENDİSİDİR"