20 Temmuz 2014 Pazar, 10:28
AK PARTİ TEŞKİLATI, BÜYÜK MUSTAFA PAŞA MAHALLESİ'NDE TOPLANTI YAPTI
AK Parti Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, "Ne solun ne sağın, milletin adayı Erdoğan" dedi. 
AK Parti Malatya İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Büyük Mustafa Paşa Mahallesi'nde toplantı düzenledi.
Tarihi Tahtalı Minare Camii yanında teravih namazı sonrası gerçekleştirilen toplantıda, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin yanı sıra Büyük Mustafa Paşa ve Şifa Mahallesi'nin sorunları konuşuldu.
Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, 2002'den bu yana Malatya'mızda hep oyları artırarak iktidar yaptınız. 10 Ağustos'ta da yine aynı gayreti ve teveccühü göstereceğinize eminim" diyerek, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek istedi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, vatandaşların Ramazan ayını tebrik ederek, ilk olarak İslam coğrafyasında yaşanan olaylara dikkat çekti. Başkan Gürkan, "Bir taraftan kuraklık ve küresel ısınma, bir taraftan da İslam coğrafyasının çekmiş olduğu bu ızdırap hepimizi üzüyor. İsrail'in kara harekatında Gazze'ye hedef gözetmeksizin çocukları, kadınları hunharca öldürmelerini kınıyoruz. Bizler milli beraberliğimiz korumamız gerekir" dedi. 30 Mart'ta vatandaşların teveccühü ile yeniden Belediye Başkanı seçildiğini hatırlatan Başkan Gürkan, "3 ay öncesinde sizlerin büyük teveccühü ile belediye başkanı seçildikten sonra, Battalgazi olarak geldiğimizde, metropol belediye olarak kendi evimizi kurmaya çalıyoruz. Biz geldik yer yok. Hizmet binasını kurma telaşı, diğer kurumlardan gelen arkadaşlarla birlikte kurumun kurumsallaşması belli zamanı almakta. Ama bizler bu zamanı çok kısa zaman içinde aştık. Birimlerimizde şu anda her konuda çalışmalarımız sistematik olarak başladı. Bayram'dan sonra belediyemiz daha sistematik bir şekilde sürecektir. Mahallenin sorunlarını başkan yardımcıları ve tüm birim müdürleri ile ilgili bu toplantılara katılıyoruz ve çözüm yolları arıyoruz. Tarihi hamam ile ilgili gerekli restore çalışmaları ile gerekli girişimlere başlandı. Bir şehrin kent hafızası olmadığı zaman o şehrin geleceği olmaz. Geçmişinizi gelecek nesillere aktarmazsanız kültürel ve kent hafızasını sağlamazsanız ilçe koruma noktasına gelmezse mahallelik ruhunu orda icra etme ve bütünleşmesi söz konusu değildir. Mahallemizin sorunları ile ilgili kaldırımlar, asfalt, kültür merkezleri ve çevre düzenlemeleri ile ilgili teknik arkadaşlarımızla birlikte süreci başlattık. Planlama usulü olarak her mahalle hizmet görecektir" diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine de değinen Başkan Gürkan, AK Parti'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek isteyerek, "Ülkemiz 12 yıldır istikrarlı bir yönetim içinde. İnsanlarımız yarınlarını görebiliyor. Bu istikrarın bozulmaması lazım. Cumhuriyet döneminde ilk kez halk Cumhurbaşkanını seçecektir. Malatya yine AK Parti'ye, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ilk turda Cumhurbaşkanı yapmak için büyük teveccühü gösterecektir" dedi.
AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci de, Ortadoğu'da yaşanan olaylara dikkat çekerek, "Huzur içerisinde oruçlarımızı tuttuk ve yarınlarımıza umutla bakıyoruz. Yanı başımızda bombaların altında iftar edenler var. Orada çocuk demeden, hanım, yaşlı demeden katleden zalimler var. 10 Ağustos'ta burada Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Çözüm sürecinde Başbakanımız haklı çıkmıştır. 2 yıldır analar ağlamıyor ve şehit haberleri gelmiyor" diyerek, çözüm süreci ile ilgili atılan adımın önemine dikkat çekti.
Taraflı bir Cumhurbaşkanı istediklerini belirten Tüfenkci, "Taraflı bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Haktan yana, şehirden şehre koşan, bu ülkenin insanları için, aş işi bulan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizi birleştiren dimdik duran, dış ülkelerde ezilmeyen bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Milletini arkasına alan ve istikbale koşan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. AK Parti olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı adayı seçtik. Malatya AK Parti'ye sunmuş olduğu teveccühü bu seçimlerde de sürdüreceğine eminim. Başbakanımızın, 3 hedefi var. Daha demokratik, daha müreffeh, kalkınmış ve öncü bir Türkiye. Bunu başarmak için toplumun tamamını kucaklayan, her kesime eşit mesafede duran bir Cumhurbaşkanına ihtiyaç var. Sağın, solun veya başka bir kanadın adayı olmayan, tüm hayatını bu millete ve ülkeye adamış bir Cumhurbaşkanına ihtiyaç var. Evet, Başbakanımız da tam da bu özelliklere sahip bir lider. Ne sağın, ne solun adayı, milletin adayı Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Erdoğan. Bu milletin adamı ilk turda gelirse tüm oynanan oyunlara karşı dik duruşunu sürdürecektir. 10 Ağustos'ta vicdanınızı dinleyin. Milletin iradesine sahip çıkın. Kendi insanınıza sahip çıkın. Ve o makama getirelim. Önümüzdeki 2023'de milli geliri 25 bin dolar olan bir Türkiye'yi hep beraber inşa edelim" diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AK PARTİ TEŞKİLATI, BÜYÜK MUSTAFA PAŞA MAHALLESİ'NDE TOPLANTI YAPTI