02 Nisan 2017 Pazar, 20:46
Ak Parti Teşkilatının referandum çalışmaları sürüyor
 Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Çilesiz Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. 16 Nisan referandumu için halktan destek isteyen Başkan Polat, "Güçlü Türkiye, itibarlı Türkiye ve istikrarlı bir Türkiye için esnaf da vatandaş da 'evet' diyor" şeklinde konuştu. 
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, referanduma sayılı günler kala mahalle mahalle gezerek 16 Nisan'ın önemini anlatmaya devam ediyor. Bu kapsamda Çilesiz Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşlarla buluşan Başkan Polat, sıkılmadık el bırakmayarak 16 Nisan için destek istedi. Ziyaretlerinde açıklamalarda bulunan Başkan Polat, "Halk oylamasının önemi ortada. Güçlü Türkiye, itibarlı Türkiye ve istikrarlı bir Türkiye için esnafımız da vatandaşımız da 'evet' diyor. Allah hepinizden razı olsun" ifadelerine yer verdi.
“Vesayet bitecek, halkın iradesi hakim olacak”
Darbe anayasasının bu oylama ile çöpe gideceğini vurgulayan Başkan Polat, "İnşallah 16 Nisan ile birlikte vesayet bitecek, halkın iradesi hakim olacak. Şimdi söz de karar da milletin. Sizlerin 'evet' oyları ile ülke ekonomisi şaha kalkacak ve inşallah 2071 hedeflerimize koşar adım gideceğiz" diye konuştu. "Malatya'mızın 16 Nisan'da çok yüksek oranda 'evet' diyeceğine gönülden inanıyorum" diyen Başkan Polat, şunları kaydetti:
"Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde 'evet' seslerinin taa yüreklerinden geldiğini duyuyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi Allah milletimizden razı olsun. Biz 16 Nisan'a kadar kapı kapı dolaşarak bu halk oylamasının önemini anlatmaya devam edeceğiz. İnşallah bu referandum ile 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz zihniyetine dur diyeceğiz."
Taştepe Mahalle toplantısı
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ise Taştepe Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Muhtar ve mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği mahalle toplantısında konuşan Başkan Güder, Taştepe'nin Türkiye için tüm kalbiyle 'evet' dediğini söyledi. "16 Nisan, Türkiye tarihi bir kırılma noktasıdır" diyen Güder, "Türkiye olarak önemli bir dönemeçteyiz. Çünkü 16 Nisan'da vereceğimiz karar sadece çocuklarımızı, sadece torunlarımızı ilgilendirmiyor. Gelecek neslimizi ilgilendiren bir karar vereceğiz. 16 Nisan akşamı farklı bir Türkiye'ye uyanacağız. Dostlarımız sevinecek, düşmanlarımız üzülecek. Dolayısıyla ne mutlu ki Taştepe bu davaya sahip çıkıyor. Taştepe'nin duruşu net, kararı evet" şeklinde konuştu.
“Bu coğrafya pahalı bir coğrafya”
Daha sonra Taştepelilere hitap eden Selahattin Gürkan da 16 Nisan'ın önemini anlattı. "Bu coğrafya pahalı bir coğrafya" diyen Gürkan, şunları kaydetti:
"Üzerinde çok büyük oyunlar oynanan bir coğrafyada yaşıyoruz. Oyun oynayanların oyunlarınızı bozmak ise bizlere ve sizlere düşer. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olursak tüm oyunlar bozulur. 16 Nisan'da sandık önümüze gelecek. Şimdiye kadar bir düşünün; etnik yapı bu ülkede istismar edildi mi, edildi. İdeolojik yapılar istismar edildi mi, edildi. İnanç değerleri istismar edildi mi, edildi. İşte 16 Nisan'da önünüze gelecek sandık, tüm bu istismarların önünü kapatacak. Nasıl kapatacak? Yeni sistemde cumhurbaşkanı olmak isteyen kişi şunu diyecek: Ben yüzde 50'nin üzerine hitap edeceğim. Dolayısıyla kucaklayıcı bir söylem geliştirmek zorunda kalacak. Bütünleştirici bir dil geliştirecek ve bu beraberinde toplumsal uzlaşıyı getirecek. Böylece memlekette milli birliğimizin temeli atılacak. Aramıza nifak tohumları ekmeye kalkanların da önüne geçecek. Şu ana kadar Malatya halkı, Battalgazi halkı, Taştepe halkı her zaman kendine yakışanı yaptı. Ben bu seçimde de Malatya'nın yine kendisine yakışanı yapacağına yürekten inanıyorum, Allah hepinizden razı olsun."
Gençlik Kollarının çalışmaları
Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özbey, AK Parti Malatya Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan ve gençlik kolları üyeleri de Malatya merkezde 'evet' gazetelerini vatandaşlarla buluşturduktan sonra; Akçadağ ve Pütürge'de gençlerle bir araya geldi. Ziyaretler esnasında açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan, "Anayasa değişikliği kapsamında 18 maddemiz var ve bu 18 maddenin her birisinin de ayrı ayrı önemi var. Bu maddeler,özellikle yeni nesillerin daha güçlü ve daha rahat bir Türkiye'de yaşayabilmesi için sunulan maddeler. Bu maddeler Allah'ın izniyle hayata geçtiği takdirde inşallah daha refah yarınlara hep birlikte yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özbey ise şunları kaydetti:
"Bugün Türkiye'de olan, 'sessiz bir devrim'dir. Bir inkılabın gerçekleşmesidir. Biz farkında değiliz ancak 200 yıldır bu topraklara vurulan pranga kalkıyor. Bugün Hollanda tutuşmuş. Ya seni ne ilgilendirir benim yapacağım değişiklik? Almanya tutuşmuş. Ya seni ne ilgilendirir? 'Evet' çıkarsa ülke bölünecekmiş. O zaman neden bu PKK 'evet' demiyor da 'hayır' diyor? Aslında olay çok net. Halkımız da tüm bunların farkında olduğu için 16 Nisan'ı sahiplendi ve inşallah sandıklar 'evet' oylarıyla patlayacak."
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Ak Parti Teşkilatının referandum çalışmaları sürüyor