27 Nisan 2015 Pazartesi, 14:48
AK PARTİLİ ADAYLAR ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI
 AK Parti Malatya İl Teşkilatı ve Milletvekili adayları, 6-0 için çalışmalarını hızlandırdı. AK Parti Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen program çerçevesinde AK Parti Malatya Milletvekili adayları, Bulutlu, Hisartepe, Tanışık, Pelitli, Alhanuşağı, Düzyol, Kamıştaş ve Merdivenler mahallelerini ziyaret etti. 
Vatandaşların yoğun ilgisi ve desteği altında gerçekleştirilen ziyaretlerde, mahalle temsilcilerine AK Parti İl Teşkilatı tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri de verildi. 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, İl Özel İdaresi kanalıyla birçok sorunun çözüldüğünü belirtti.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, yola çıkarken, “Biz hep birlikte Türkiye'yiz” dediklerini hatırlatarak, “Durmak yok yola devam diyoruz ve yola devam edeceğiz. Oluşan birliktelik Malatya için güzel hizmetlere vesile olacaktır" dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili adayı Mustafa Şahin, ilçe ve köyleri sürekli ziyaret ederek sorunları yerinde tespit ettiklerini söyledi. Şahin, seçim dönemleri dışında her zaman mahallelere ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, “Bugün gündemde seçim olabilir ama daha önce buralara geldiğimizde gündemimizde sizler vardınız. Mahallelerimizin sorunlarını yerinde tespit edelim diye sizlerle her zaman bir araya geldik” diye konuştu. Asıl sorumluluklarının vekalet görevini aldıktan sonra başladığını dile getiren Şahin, sorunları yerinde tespit ederek, çözümü için çalıştıklarını ifade etti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan ise, vatandaşlara genel seçimde katılıma dikkat etmeleri konusunda bir takım uyarılarda bulundu. Özhan, “Genel seçime yüksek bir katılım sağlayalım. Akrabalarımıza, dostlarımıza haber vererek, bu seçimden güçlü bir şekilde çıkalım. Arzu edilen yerel hizmetleri başkanlarımız güçlü bir şekilde yapsınlar. Hem de genel hizmetleri Ankara'dan bizler daha güçlü bir şekilde getirmeye çalışalım” dedi.  TÜFENKCİ: “TÜRKİYE'DEKİ VESAYETÇİ SİSTEMİ YERLE BİR ETTİK”  AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, seçim çalışmaları kapsamında Hacı Abdi Mahallesi’ni ziyaret etti. Burada konuşan Tüfenkci, “Türkiye'de vesayetçi sistemi yerle bir ettik” dedi.  AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hacı Abdi Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Genel seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen mahalle toplantısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mahalle toplantısında konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, eski Türkiye'nin vesayetçi anlayışını bir kenara bırakmak istediklerini, yeni Türkiye'yi inşa etmek istediklerini dile getirdi. Tüfenkci, “Yeni Türkiye'yi milletimizin desteğiyle inşa etmek istiyoruz. Biz siyasi duruşumuzla, başta sayın Recep Tayyip Erdoğan, sayın Ahmet Davutoğlu ve AK Parti kadrolarının diklenmeden dik duruşuyla birçok vesayetçi sistemi yerle bir ettik. Yargı darbesini yerler bir ettik, asker darbesini yerle bir ettik, sermaye darbesini yerle bir ettik, bürokratik oligarşiyi yerle bir ettik. Ama bunlar yetmez bunları kurumsal bir kimliğe değiştirmemiz lazım. O kurumsal kimlik, yeni bir anayasadır. Bizim yeni bir anayasaya ihtiyacımız var” diye konuştu.
Tüfenkci, 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'yi belirli bir noktaya getirdiklerini kaydederek, “Türkiye'nin artık bir sıçrama yapması lazım. Bunun içinde sistemin değişmesi gerekiyor. Kararların daha hızlı alınması gerekiyor. Bunun içinde bu anayasanın değişmesi lazım” ifadelerini kullandı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Büyükşehirle birlikte Malatya'nın gelişiminin daha hızlı olacağını kaydederek, Malatya'nın sanayi, eğitim ve yatırım şehri olacağını söyledi. Çakır, “Büyükşehir statüsünü kazandıktan sonra bir yıldır bütün plan ve projelerimizi yaptık. Daha sağlıklı kentleşme, daha sağlıklı imar planlamaları, daha bütüncül bir altyapı, birbirini bütünleyen ulaşım ağı; hem ilçelerimizde hem de mahallelerimizde Malatya'daki gelişmeyi hizmetlerde yaygınlaştırmak temel amacımız” diye konuştu. KAHTALI: “SİVİL BİR ANAYASA YAPACAĞIZ” AK Parti seçim çalışmaları kapsamında mahalle toplantılarına devam ediyor. AK Partililer son olarak TOKİ Yavuz Selim Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Burada konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, “Sizlerin desteğiyle ilk defa sivil bir anayasa yapmış olacağız” dedi.  Mahalle toplantısının açış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Biz hiçbir zaman yapmayacağımız şeylerin sözünü vermeyiz. 2002’den beri yola çıkmış bu hareket, ülkeyi diğer ülkelerin hayal bile edemediği noktaya getirdi” diye konuştu. 
Yavuz Selim Mahallesi'nde konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, “Recep Tayyip Erdoğan’la 12 yıllık bir süre içerisinde 9 seçimi birlikte geçirdik. Bunların üçü genel, üçü yerel, 2 referandum ve bir cumhurbaşkanlığı seçimiydi. Bunların tamamında Malatya halkı bizlere bir öncekinden daha fazla destek verdi. Bizlerde bu desteklerinden dolayı Malatyalıların yüzlerini hiçbir zaman yere baktırmadık, bundan sonra da baktırmayacağız. Hep darbelerin getirdiği anayasalarla yönetildik. Allah’ın izniyle ve sizlerin desteğiyle ilk defa sivil bir anayasa yapmış olacağız” diye konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin de, “Biz halkın diliyle konuşuyoruz. Siyaset zamanı farklı bir dil, oyu aldıktan sonra farklı bir dili hiçbir zaman kullanmadık. Tüm teşkilat olarak ortak dil kullanıyoruz. Ama diğer siyesi partilere bakıyorsunuz farklı bir dille konuşuyorlar. 1923’den 1950’ye kadar CHP iktidardaydı. CHP’ye oy verenlerin bile kabul etmediği bir anlayışla ülke idare etmeye çalıştılar. 1950’den sonra bunlara iktidar yüzü haram oldu, bundan sonra da haram olacak. Millete rağmen siyasetin yapılmayacağını bu sığ düşünceli insanların, Kılıçdaroğlu’nun, yerelde siyaset yapanların, tüm aday adaylarının bilmesi lazım. Milletin inancıyla, kültürel yapısıyla mücadele edeceğine dair ahlaksızca, fütursuzca, pervasızca laflar ediyorlar. Siz kimsiniz, bu ülkenin toprağını, havasını, suyunu teneffüs ettiyseniz, ecdadımızın kanlarıyla sulamış olduğu bu toprakların evladıysanız köklerinize dönmek zorundasınız” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AK PARTİLİ ADAYLAR ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI