21 Mayıs 2015 Perşembe, 18:17
AK PARTİLİ ADAYLARDAN SEÇİM ÇALIŞMALARI
 7 Haziran genel seçimlerinde Malatya’da 6-0 hedefine odaklanan AK Partide milletvekili adaylarının seçim çalışmaları hız kesmeden sürüyor. AK Parti Milletvekili Adayı Bayram Taşkın Yeni Cami çevresi esnafını ziyaret etti. 
AK Parti Malatya Milletvekili adayı Bayram Taşkın, seçim çalışmaları kapsamında Yeni Cami çevresinde bulunan Şemsiye Sokak, Temelli Pasajı, Belediye İş Hanı esnafını ziyaret etti. Esnafların ellerini tek tek sıkan, dua ve destek isteyen AK Parti Malatya Milletvekili adayı Bayram Taşkın’a esnaflar sıcak ilgi gösterdi.
Esnaf ziyareti sırasında açıklamada bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bayram Taşkın, “Şemsiye Sokak, Temelli Pasajı, Belediye İş Hanı, Yeni cami çevresi esnafını gezdik. Gerçekleştirdiğimiz esnaf gezimiz verimli ve güzeldi. Malatyalımız, esnafımız bundan önce olduğu gibi 7 Haziran'da da AK Partimize yoğun destek verecek, teveccühlerini sandığa yansıtacaktır. AK Parti’ye verilen bu teveccüh Malatya’mıza hizmet olarak dönecektir. 7 Haziran şimdiden hayırlı olmasını istiyoruz. Duamız temennimiz odur. İstikrar sürsün Malatya’mız, esnafımız büyüsün. Ekmek üretilsin, iş üretilsin kavgamız, davamız budur” diye konuştu.  ŞAHİN, “AK PARTİ BUGÜNE KADAR DEVASA HİZMETLER YAPTI” Seçim çalışmaları kapsamında İlçe ziyaretlerini sürdüren AK Parti Milletvekili ve Milletvekili adayı Mustafa Şahin Akçadağ ilçesini ve ilçeye bağlı Kozalak, Levent, Mezra, Çobanuşağı, Esenbey mahallelerini ziyaret etti.  Akçadağ ilçesi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği AK Parti Malatya Milletvekili adayı Mustafa Şahin, “Türkiye’de AK Parti kurulduktan sonra, AK Parti dışındaki partiler CHP’si, MHP’si, HDP’si olsun vatandaşın hükümetle olan bir takım sorunlarını işleyerek oy istiyorlar. AK Parti dokuz seçim geçirdi ancak bugüne kadar hiç oy kaybetmedi. Bugüne kadar CHP’liler, solcular yasak olan ne varsa onu istismar ediyordu. 1968’li yıllarda haşhaş yasaklandığı zaman CHP ve onların uzantıları köyleri gezerek, haşhaş mitingi yapacağız, hükümeti boykot edeceğiz diyerek milleti kışkırtıyorlardı” diyerek muhalefeti eleştirdi.
AK Parti Malatya Milletvekili adayı Mustafa Şahin’e Akçadağ ilçesi ziyareti sırasında eşlik eden Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Çobanuşağı Mahallesi ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, “Gelip ilçemizi ziyaret ettiği ve sorunlarımızı dinlediği için kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın vekilimiz sorunların çözümü noktasında desteğini bizlerden esirgememiştir” dedi.
Akçadağ ilçe ziyaretleri sırasında Esenbey Mahallesi'ne giden ve burada söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, “Seçim çalışmalarından öncede, milletvekili olduktan sonrada köylerimize defalarca geldik. İnsanlarımızla bağlarımızı bugüne kadar hiçbir zaman koparmadık. AK Parti’nin bugüne kadar yaptığı güzel çalışmalardan biri de devletle, milleti aynı noktada buluşturup, kaynaştırması oldu. Bizden önceki dönemlerde milletimiz farklı farklı sınıflara ayrılmıştı. Biz bütün milleti devletle buluşturup, barıştırdık. İnsanlarımızın kahir ekseriyeti AK Parti’nin devasa hizmetler yaptığını dile getiriyorlar. Sağlık alanında yapılan hizmetler, eğitime yapılan yatırımlar, yol yapımında kat ettiğimiz ilerlemeler, tarım ve sulama alanında sağladığımız teşvikler vatandaşlarımız tarafından unutulmuş değil” diye konuştu.  YAŞAR: 'TÜRKİYE'DE İSTİKRAR VE GÜVEN DEVAM EDECEK'  AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, gelişen, büyüyen Türkiye şartları içerisinde işsizliğe bir çözüm getirileceğini söyledi.  Yaşar, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Cezmi Kartay Caddesinde esnaf ziyaretinde bulunan Yaşar, Çalışma ve İşkur İl Müdürü'nü ziyaret etti. İlk olarak Cezmi Kartay Caddesi esnaflarını ziyaret eden Yaşar, esnaflarla sohbet ederek, sorun ve isteklerini dinledi. Yaşar, esnaf ziyaretinin ardından Çalışma ve İşkur İl Müdürü Vahap Toman ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, Malatya'daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade etti.Yaşar, kayısıya yeterli işlevselliğin kazandırılması ve tarımdaki iş gücünün daha aktif hale getirilmesi halinde işsizlik oranının daha da düşeceğini kaydederek, "İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda, 7 Haziran'ı aştıktan sonra Türkiye'nin kazanacağı istikrar ve güven ortamında; özellikle Malatya'nın sanayide, tarımda geleceği evrede bu işsizlik Türkiye ortalamasının daha da altına inecektir" dedi.
İş beğenmeyen bir işsiz iş gücünün olduğuna dikkat çeken Yaşar, "Bu sanıyorum 28 Şubat'taki o 8 yıllık zorunlu eğitimden kaynaklanan 15-18 yaşından sonra herhangi bir iş beğendirilemeyenlerden kaynaklanan bir sorun. Birde 'imam hatibin orta kısımlarını kapatalım' derken, imam hatipleri feda eden meslek okullarından kaynaklı bir sorun. Bunları üst üste koyduğumuz zaman işsiz ordusuna ciddi bir katkısı var. Bu çözülmesi gereken bir sorun. Bunu inşallah gelişen, büyüyen Türkiye şartları içerisinde bir çözüm getirilecektir" diye konuştu.
Yaşar, 7 Haziran seçiminde AK Parti'nin güçlü bir şekilde sandıktan çıkacağını belirterek, Türkiye'de istikrar ve güvenin devam edeceğini de sözlerine ekledi. ÖZHAN: “MALATYA’DA NAKLİYAT SEKTÖRÜ TAŞIYICI KOLON GÖREVİ GÖRÜYOR” 7 Haziran genel seçimlerine kısa bir süre kala seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili adayı Taha Özhan, Nakliyeciler Sitesi'ni ve Dilek Mahallesi'ni ziyaret etti. Özhan, "Türkiye’de ulaşım sektörü hızla ilerliyor" dedi.  Seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Nakliyeciler Sitesi'ni ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili adayı Taha Özhan, destek ve dua istedi. Nakliyeciler Sitesi esnafının yoğun ilgisiyle karşılaşan Başbakan Başdanışmanı Taha Özhan, Türkiye’de ulaşım sektörünün hızla ilerlediğinin altını çizdi.
Özhan, “Türkiye’de ulaşım sektörü hızla ilerliyor. Bundan 20 yıl önce kamyon şoförlerimizin karşılarına çıkmayan yeni unsurlarla karşılaşıyorlar. Bir geçiş süresi yaşanıyor. Bunlara intibak etmek gerekiyor. Bu süre içerisinde ortaya çıkan tüm zayiatları telafi etmek bizim görevimiz. Bu sektör bizim can damarımız. 50 yıl önce tren taşımacılığında yapılması gerekenler akamete uğradığı için bundan sonrada kara taşımacılığı uzun yıllar can damarı olmaya devam edecek. Malatya bulunduğu konum itibariyle bir liman şehri değil ve limanlara çok yakında değil. Malatya’da bu anlamda nakliyat sektörü taşıyıcı kolon görevi görüyor. Malatya doğudan batıya geçişin göbek merkezinde bir il. Malatya’dan bin km güneye, bin km doğuya, bin km kuzeye, bin km kuzeydoğuya gittiğinizde farklı 6 ülkeye varmış oluyorsunuz. Dolayısıyla oradan akan hizmet ve malların Malatya’dan geçerek taşınması bu sektörün önemini bir kez daha karşımıza çıkarıyor. AK Parti iktidarları döneminde ulaşım sektörüne çok büyük yatırımlar yapıldı. Sadece güzel karayollarımız olsun diye değil, malların güvenli taşıması da hedeflendi. Alt yapı bu kadar güzelleşirken, üst yapının oradaki hareketli unsur olan nakliye sektörünün iyileşmemesi düşünülemez. Sektörleri entegre olarak iyileştirmeye devam edeceğiz” dedi.
Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili adayı Taha Özhan, Nakliyeciler sitesi ziyareti sonrasında Dilek Mahallesi esnaf ve vatandaşlarıyla bir araya geldi.  “ESKİ TÜRKİYE'YE ARTIK YER YOK”  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, muhalefet partilerinin hepsinin aynı Türküyü söylediklerini ifade ederek, “Bu bir üst aklın yapmış olduğu çalışmadır. O üst aklın önüne geçecek bir tek akıl var o da milletin aklıdır. O da 7 Haziran seçimlerinde sandıkta herkes tarafından görülecektir” dedi.  Çalık, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında Arapgir ilçesini ziyaret etti. İlk olarak AK Parti Arapgir İlçe Teşkilatı ile bir araya gelen Çalık, 13 yaşındaki bir partinin 12 yılda iktidarda olduğunu ifade etti. İktidarların normalde partileri yıprattığını ifade eden Çalık, “Partiler doğar, büyür, ölür diyebiliriz. Ama şükürler olsun, 13 yıllık bir partinin 12 yıllık iktidarında, gittiğimiz her yerde aslanlar gibi yaptığımız icraatları anlatıyoruz" dedi.
Çalık, muhalefete sosyal devletin ne demek olduğunu öğrettiklerini belirterek, "Biz bu insanlara, muhalefet partileri başta olmak üzere sosyal devletin ne demek olduğunu öğrettik. Engelli vatandaşlara hizmet etmenin ne demek olduğunu öğrettik. Yaşlılara hizmet etmenin ne demek olduğunu ve onlara maaşın nasıl bağlanacağını öğrettik. Geçmiş dönemlerin Türkiye'sinden, eski Türkiye'den bugüne kalıntılar bırakmak isteyenler var. Yeniden eski Türkiye'yi hayata geçirmek isteyenler var. Hatta 1960'ları yeniden Türkiye'ye getirmek isteyenler var. Arapgir demokrasi ilçesidir. O mili iradesini aslanlar gibi sandığa yansıtır" diye konuştu.
Eski Türkiye'ye milletin asla izin vermeyeceğini dile getiren Çalık, şunları söyledi: 
"Mısır'daki yüzde 52 oy ile seçilmiş olan Cumhurbaşkanı'na verilen idam kararı hepimizin yüreğini acıtmış, hepimizi çok üzmüştür. Yüzde 52'lik almış olduğu oy ile seçilen Mursi'nin idam kararından sonra televizyonlarda bir görüntü vardı. Recep Tayyip Erdoğan açılışlarda konuşma yapıyor ve altından bir yazı geçiyor. 'Yüzde 52 ile seçildi, idam kararı verildi' diye yazı geçiyor. 7 yaşındaki bir çocuğa sorun, bu yazı ile ilgili kanaati ne olur? 10 Ağustos 2014'te Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52, bu milletin oyu ile Cumhurbaşkanı seçildi. Siz o yazıyı geçirdiğiniz anda 1960'ların Türkiye'sini yeniden Türkiye'de yaşatmak istiyorsunuz. Ama artık millet, buna asla izin vermez."
Çalık, muhalefet partilerinin aynı türküyü söylediğini ifade ederek, "Kılıçdaroğlu, yanına yeni IMF'nin emrinde olan bir adamı almış kendince bir ekonomi planı yapmaya çalışıyor. Göle maya çalıyor 'ya tutarsa' diyor. Göle çaldığı mayanın üzerine dönüyor aynı cümleleri bir başkası daha, MHP'de söylüyor. Arkasından dönüyor HDP, Selahattin Demirtaş aynı türküyü beraberce bir kez daha söylüyor. Hiçbirisi birbirinden geri kalmıyor, Haydar Baş da, asgari ücreti 5 bin TL yapacağını söylüyor. Hepsi aynı türküyü, aynı şekilde söylüyor. Bu bir üst aklın yapmış olduğu çalışmadır. O üst aklın önüne geçecek bir tek akıl var o da milletin aklıdır. O da 7 Haziran seçimlerinde sandıkta herkes tarafından görülecektir" şeklinde konuştu.
Çalık, ilçe teşkilatında yaptığı konuşma sonrası Arapgir ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Çalık, 84 yaşındaki Azmi Özdemir'in eski Türkiye'de karneyle mazot aldığını gösteren belgeyi aldı. Çalık, eski Türkiye'ye asla yer olmadığını ifade ederek, karneyi Başbakan Ahmet Davutoğlu'na göstereceğini söyledi. Azmi Özdemir ise, "Kılıçdaroğlu mazotu 1,5 lira yapacakmış, nasıl yapacak? Onların bahçesinden çıkıyor. Su doldurup, gidip geleceğim" dedi.  “İSTİKRAR, GÜVEN VE HUZURUN DEVAMI AÇISINDAN BU SEÇİM ÖNEMLİ “  AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimin Türkiye'de istikrar, güven ve huzurun sürmesi açısından önemli olduğunu söyledi.  AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, genel seçim çalışmaları kapsamında Köy Garajı esnafını, Derme Sulama Birliği'ni, Beydağı Konaklama Tesisleri'ni ve Doğanşehir'i ziyaret ederek, Esenlik temizlik işçileriyle yemekte bir araya geldi. Esnafların büyük ilgisi altında ziyaretlerde bulunan Tüfenkci, “Bugün Türkiye'de bir proje uygulanıyor. 'AK Parti'yi tek başına hiçbir parti yenemiyoruz. Biz bir koalisyon oluşturalım. HDP'ye barajı geçirelim. MHP, HDP ve CHP ile ortak bir koalisyon oluşturalım' diyorlar. Büyük fotoğrafları saklayacak, kaçıracak mazeretlerle bu koalisyonlara zemin hazırlıyorlar. MHP'ye vereceğiniz oy HDP'ye, HDP'ye verdiğiniz oy CHP'ye gidiyor. Bir de bunun üzerine bağımsızlar, paraleller derken, tamamı 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı indirelim, AK Parti'yi indirelim, kim gelirse gelsin' mantığı üzerinden bir siyaset izliyorlar. Bu seçimlerde vereceğiniz oy, istikrarın, güvenin ve huzurun devamı açısından çok önemli" diye konuştu.
Herkesin Türkiye'yi düşünerek oy vermesini isteyen Tüfenkci, 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'nin ilerlemesini tüm hızıyla sürdüreceğini dile getirdi. Tüfenkci, Beydağı Konaklama Tesisleri'ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Suriyeli biz kızın yaptığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yer aldığı resmi de basın mensuplarına gösterdi. Ziyarette konuşan Tüfenkci, "Türkiye üzerine düşen tarihi sorumlulukları kendine yakışan büyük millet olma özelliğinden dolayı yerine getirdi ve Suriyeli kardeşlerimizi misafir ettik. Birileri gibi kapı dışarı etmeyi hiç düşünmedi. Ekmeğini bölüştü, onların rahatlığını düşündü" ifadelerini kullandı.  
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AK PARTİLİ ADAYLARDAN SEÇİM ÇALIŞMALARI