09 Haziran 2014 Pazartesi, 16:36
AK PARTİLİ MÜCAHİT FINDIKLI’DAN “LİCE OLAYI” DEĞERLENDİRMESİ
AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, “Yeni Türkiye, Kürt barışını sağlamış, Alevilerle barışmış, yeni ve sivil bir anayasa ile hak ve özgürlükleri garanti altına almış, bütün vatandaşların fırsat eşitliğine sahip olduğu bir Türkiye olacak. Herkes kodlarını, Yeni Türkiye’ye göre ayarlasın. Bunu özellikle de muhalefet partileri yapsın” dedi. 
Güncel gelişmelerle ilgili olarak değerlendirme yapan AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, “Bölgesinde lider, dünyada sözü geçen bir Türkiye, iç meselelerini çözmek zorunda. Yıllarca gerçekleri görmemek için bir sürü bahaneler ürettik. Hem devlet hem toplum olarak ön yargılarımızla ve şehir efsaneleriyle idare ettik. AK Parti, halının altına süpürdüğümüz bütün problemlere el atma cesareti gösterdi. Bu Başbakanımızın kararlılığı ile sağlandı. Kararlı bir duruş ile birçok problem çözüme kavuştu. Önümüzde üç mesele var. Kürt meselesi, Alevi meselesi ve sivil bir anayasa. Kürt meselesinin çözümünde Başbakanımız bütün siyasi riskleri omuzladı. İçeriden ve dışarıdan bütün engellemelere karşın yolundan geri dönmedi. Türkiye’de AK Parti ve Tayyip Erdoğan düşmanlığı ile nefes alan bir kesim var. Bunlar, çözüm sürecinin başında karanlık bir dehliz olarak gördükleri Kürt meselesinin çözüme kavuşmayacağını, Tayyip Erdoğan’ın da bu dehlizde yok olup gideceğini umdular. Ama Başbakanımızın kararlı tutumu ona bu zor yolu kolaylaştıracak bir güç sağladı. İnsani, vicdani ve islami bir kararlılık ile yola çıktı ve öyle de devam etti. Bu yüzden süreç analar ağlamasın diyerek başladı” dedi.
Lice’deki olayların 2-3 hafta sonra normale döneceğini belirten Fındıklı şöyle devam etti: 
“Bugün, çözüm sürecinde yeni bir aşamaya geldik. Merdiven teorisi diye tarif edilen ve adımları karşılıklı olarak tek tek belirlenmiş olan yeni bir dönem. Bunun toplumsal zemini hazırdır. Bizi sonuca daha sağlıklı bir şekilde yaklaştıracak olan, bir çatışmasızlık dönemi, barış üzerine akil tartışmaların yoğunlaştığı, hırs ve ön yargıların bir adım geride durduğu bir iklimdir. Çatışma sona erip silahlar sustuğunda varlık nedeni tehlikeye girecek kesimler barış sürecinden ürküyor. Lice'deki olaylar da dahil son günlerde yaşanan hadiseler bu paniğin neticesidir. Benim bu yeni dönemle ilgili söyleyeceklerim çok net. Birincisi, barışa her zamankinden daha yakınız. İkincisi, Diyarbakır Lice’de meydana gelen olaylar iki üç hafta sonunda biter. Bu engel de aşılır. Masadakiler bizim Kürtlerimiz ile bizim Türklerimiz. Masada üçüncü bir taraf yok. Dolayısıyla masanın dışında kalan herkes, bu sürecin bozulması için elinden geleni yapacaktır. En acısı Tayyip Erdoğan düşmanlığı yüzünden bu işi inkıtaya uğraması için ahlaksızca bir duruş sergileyen aydınların durumudur. Bugün Türkiye’de bizzat halkın iradesiyle bir devrim gerçekleşiyor. Bu devrim halka ait, AK Parti rolü, halkın iradesini kuvvetten fiile çıkarmaktır. Bu yüzden AK Parti güçlü. Ne yazık ki halkın bu feraseti karşısında kendine devrimci statüsünü layık görenler halkın çok gerisinde. Herkese tavsiyem şudur: Yeni Türkiye, Kürt barışını sağlamış, Alevilerle barışmış, yeni ve sivil bir anayasa ile hak ve özgürlükleri garanti altına almış, bütün vatandaşların fırsat eşitliğine sahip olduğu bir Türkiye olacak. Herkes kodlarını, Yeni Türkiye’ye göre ayarlasın. Bunu özellikle de muhalefet partileri yapsın.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AK PARTİLİ MÜCAHİT FINDIKLI’DAN “LİCE OLAYI” DEĞERLENDİRMESİ