19 Ağustos 2015 Çarşamba, 18:43
AK PARTİ'Lİ TÜFENKCİ’DEN CHP'Lİ AĞBABA’YA ÇAĞRI
AK PARTİ'Lİ TÜFENKCİ’DEN CHP'Lİ AĞBABA’YA ÇAĞRI
AK Parti Malatya Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın, TÜRGEV’in Malatya’da yurt açmasını eleştirmesi üzerine, “Eğer TÜRGEV iddia ettikleri gibi bir suç örgütü ise buyursunlar şikayet etsinler” dedi.
CHP’li Ağbaba’nın, TÜRGEV’in Malatya Büyükşehir Belediyesi ile proje ortaklığı yapmasını eleştirerek, TÜRGEV’i suç örgütü ilan etmesine AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’den tepki geldi. Ağbaba’nın açıklamasını talihsiz olarak gördüklerini belirten Tüfenkci, “Özellikle TÜRGEV ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Malatya ziyaretini diline dolayan Ağbaba, ‘Malatya Belediyesi suç örgütü ile ortaklık yapıyor’ diyerek gerçekten insanları şaşkınlığa uğratan bir açıklama yapmıştır” dedi.
TÜRGEV’in üniversite gençliği ile ilgili kız öğrencilerin barınma sorununu ortadan kaldırmak için kurulan bir vakıf olduğunu belirten Milletvekili Tüfenkci, “Bu vakfın kurucuları arasında Bilal Erdoğan’da var. Ama hiçbir zaman Sayın Veli Ağbaba’nın iddia ettiği gibi devleti yönetmeye kalkışmamıştır ne de devletin valilerini ve milletvekillerini tespih taneleri gibi sıraya sokmamıştır” şeklinde konuştu.
Bilal Erdoğan’ın Malatya’ya dostlarının daveti üzerine geldiğini ve bu doğrultuda ziyaretlerini gerçekleştirdiğini belirten Tüfenkci, Bilal Erdoğan’ın protokol kurallarından da yoksun bir kişi olmadığını savundu. Eğer iddia edildiği gibi TÜRGEV bir suç örgütü ise bunu söyleyenlerin gidip suç duyurusunda bulunmasını isteyen Tüfenkci, “Bu ülkede hakimler var savcılar var. TÜRGEV’in hiçbir şekilde yasaya aykırı bir iş yaptığını da kimse duymamıştır. Ama bunların zorlarına giden TÜRGEV’in üniversite gençlerine sahip çıkarak milli ve manevi değerlere bağlı gençlerin yetiştirilmesidir” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin TÜRGEV ile proje ortaklığı yaptığını da belirten Tüfenkci, “Yoksa belediyenin herhangi bir arsasını veya binalarının tahsisi noktasında bir çalışma yapılmamıştır. Kaldı ki yapılsa da tüm sivil toplum kuruluşlarla ortaklık yağıldığı gibi yasaların uygun gördüğü şekilde TÜRGEV ile de yapabilirler” diye konuştu.
Ağbaba’yı paralel yapıyla işbirliği yapmakla suçlayan Tüfenkci, “Kendileri paralel yapıyla işbirliği yapıp paralel yapının bütün imkanlarını kullanıp bilgileri ve belgelerini gerçekmiş gibi servisini kendileri üzerinden yapılmasına müsaade etmiştir. Yapılması gereken, eğer bir suç varsa bunu ilgili mercilere iletip ondan sonra açıklama yapmalarıdır” dedi.
Seçim sonrası siyasi partiler arasında geçen koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından bazı kesimlerin bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlamasına da anlam veremediklerini ifade eden Tüfenkci, “Özellikle son günlerde belli bir kesim tarafından bir algı operasyonu yapılıyor. Koalisyon hükümetinin kurulmamasının sebebi olarak Sayın Cumhurbaşkanı gösteriliyor. CHP ve MHP ve HDP anlaştı da Sayın Cumhurbaşkanı mı yok dedi. Veya CHP-AK Parti yada AK Parti-MHP anlaştı da buna engel olan Cumhurbaşkanımız mı oldu. Kamuoyunda aslı ve astarı olmayan bir takım algılar oluşturmaya yönelik çabalar olarak görüyoruz bunları. Kesinlikle Cumhurbaşkanı makamının koalisyonun kurulsun ya da kurulmasın yönünde hiçbir çabası da bulunmuyor. Tarafların anlaşamadığı noktada suçu getirip Sayın Cumhurbaşkanına yüklemelerine gerçekten bir anlam veremiyoruz. Bunu söylemlerin maksatlı bir şekilde ortaya atıldığını da biliyoruz” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AK PARTİ'Lİ TÜFENKCİ’DEN CHP'Lİ AĞBABA’YA ÇAĞRI