23 Eylül 2015 Çarşamba, 15:05
AK PARTİLİLER BAYRAMIN İLK ZİYARETİNİ ŞEHİTLİĞE YAPTILAR

AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Nurettin Yaşar ile AK Parti 6. sıra adayı Ufuk Önalan ile birlikte Kurban Bayramı’nın ilk ziyaretini Şehir Mezarlığındaki Şehitliği ziyaret ederek gerçekleştirdiler.

Çalık, Yaşar ve Önalan, son terör örgütü saldırılarında Şırnak’ta teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Şehit Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi ile yine Şırnak’ta şehit düşen Şehit Polis Memuru Şahin Altmış’ın aileleriyle bir araya geldiler.

Çalık, Şehit Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi’nin annesi Gafure Tanrıverdi ve baba Hasan Tanrıverdi’ye başsağlığında bulunarak, mezarın başında okunan duaya eşlik etti. Çalık, anne Gafure Tanrıverdi ile birlikte zaman zaman gözyaşı döktü. Anne Gafure Tanrıverdi, oğlunun isminin Malatya’da yaşatılması talebinde bulundu. Çalık ise, Şehit Teğmen İbrahim Tanrıverdi’nin isminin en Malatya’da sonsuza dek yaşatılacağını söyledi ve konuyu Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceğini söyledi. Milletvekili Nurettin Yaşar ve 6. sıra adayı Ufuk Önalan’da şehit ailesiyle yakından ilgilenerek acılarına ortak oldular.

Çalık, Yaşar ve Önalan, daha sonra Şehit Polis Memuru Şahin Altmış’ın mezarını ziyaret ederek, burada şehidin ailesi ile birlikte dua okudu. Çalık burada şehit Polis Memuru Şahin Altmış'ın eşi Özlem, çocukları Furkan, Zeynep ve Enes ile bir araya geldi. 

Şehidin eşi Özlem Altmış, küçük oğlu Enes'in çizdiği resmi AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'a anlatırken, gözyaşlarına boğuldu. Çalık, 10 yaşındaki Enes'in çizdiği resimleri incelerken gözyaşlarını tutamadı.

Küçük Enes’in babasının mezarının taşına koyduğu , 'cennetteyken' ismini verdiği resminde şehit babasını, annesini, ağabeyini ve ablasını çizerek, Hz. Muhammed'in cennette kendilerini karşılamasını vurguladı.

  Küçük Enes, 'babamı vuran leş cehennemde' resminde ise babasını şehit eden teröristlerin öldürülme anını çizdiği resmin altına ise  'ateş 91999999999999999 sonsuz derece' yazdığı görüldü.

Çalık, Yaşar ve Önalan, Şehitlik Anıtı önünde Mezarlıkta görevli imamını yaptığı toplu duaya katılarak şehit aileleriyle birlikte dua okudular.

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AK PARTİLİLER BAYRAMIN İLK ZİYARETİNİ ŞEHİTLİĞE YAPTILAR