26 Eylül 2014 Cuma, 15:25
AKA PLATFORMU FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 Arapgir, Kemaliye ve Ağın (AKA) Platformu Başkanı Yusuf Sümer Yalçın, "Unutulan kültürümüzü yeniden canlandırmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 
Kültürü, tarihi, örf ve adetleri aynı olan Arapgir, Kemaliye ve Ağın ilçelerinin güç birliği yaparak ilçelerinin eğitim ve kültürüne hizmet etmek için kurduğu AKA Platformu faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.
AKA Platformu Başkanı Yusuf Sümer Yalçın, platformun kısa süre önce kurulmasına karşın emin adımlarla yoluna devam ettiğini belirterek, "Kültürü, tarihi, örf ve adetlerinin aynı olduğu Arapgir, Kemaliye ve Ağın ilçelerimizin güç birliği yapıp ilçelerimizin eğitimine ve kültürüne hizmet etmek için kurulmuş bulunuyoruz” diye konuştu.
Yalçın, Arapgir, Kemaliye ve Ağın'a hizmet etmek için platformu kurduklarını kaydederek, "Malatya’da 35 bin hemşerimiz yaşamaktadır. Platformun vakıf olması durumunda Türkiye genelinde yaşayan 600 bin kişiye ulaşmamız söz konusu olacaktır. Bu büyük güç ile ilçelerimize hizmet etmek için yola çıktık. İlçelerimizde halka açık toplantılar düzenleme kararı ve ilk toplantımızı 1 Haziran 2014 tarihinde Ağında yaptık. Kurban Bayramı sonrası Kemaliye’de daha sonra Arapgir’de bu toplantılarımıza devam edeceğiz. Unutulan kültürümüzü yeniden canlandırmak, gelecek nesillere aktarmak ve ilçelerimizin eğitim düzeyini yükseltmek için arkadaşlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin okuma yazma oranı en yüksek ender üç ilçemizin kendine has kültürünü yaşatmak ve eğitim şartlarını daha üst seviyelere çıkartmak için kurduğumuz bu platformu ileriki aylarda veya yıllardan sonra vakıf kurarak bu güzide üç ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Aka platformu olarak kadın kolu kurup daha geniş hemşeri kitlesine ulaşmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AKA PLATFORMU FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR