13 Kasım 2017 Pazartesi, 01:06
Akaryakıt Sektöründe Yaşanan Sorunlar
Malatya Akaryakıt ve Otogaz Satıcıları Derneği (MADER) tarafından, “Sektörün sorunları, artan akaryakıt fiyatları, sektörün geleceği ve çözüm önerileri” konulu toplantı düzenlendi. 
Enerji, Petrol, Gaz İşverenler Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, akaryakıtta yaşanan gelişmeler ve akaryakıtçıların sorunları masaya yatırıldı. Akaryakıt işletmesinde birçok işletmenin kar edemediğinin konuşulduğu toplantıda, sektörde toplamda 56 büyük sorun ile mücadele edildiği ifade edildi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda konuşan Enerji Petrol Gaz İşverenler Sendikası Başkanı Fesih Aktaş, sendikayı 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra kurduklarını ve 22 günde kuruluşunu tamamladıklarını söyleyerek, ”Şuan toplamda, 2 bin 536 tane aktif üyesi olan, Türkiye'nin en genç işveren sendikası olduk” ifadelerini kullandı.
Fesih Aktaş, enerji sektöründe bulunan kar sıkıntılarını gündeme getirerek, “Bu sektör, çok hızlı değişen bir sektör. Bizim daha düne kadar hayalimizdeki en güçlü şey motorin, benzin, süper akaryakıttı. Süperin yerine 97, 98 geldi, sonra LPG geldi, şimdi ise LNG geliyor, hidrojen geliyor, elektrik geliyor, geliyor da geliyor. Enerji sektörü çok hızlı kabuk değiştiriyor. Bugün, akaryakıt istasyonları şehirlerin mülkleridir, şehirlerin en kupon yerlerinde akaryakıt istasyonlarımız var. Bugün eder olarak baktığımızda birkaç milyon dolara bunu vermeyiz. 15- 20 milyon eder olan yerde, ayda 15-20 bin liralık kara şükür demeyi öğretiyorlar bize. Bu kadar güzel ve inanılmaz bir sermaye koyduğumuz bir yerde, ucuz iş gücü gibi çalışıyoruz. Bunun değişmesi gerekiyor, bunun değişmesi için de, sivil toplum örgütlerine sektör el olarak çok görev düşüyor” dedi.
Akaryakıt sektöründeki sorunlara değinen Aktaş, sektörde 56 sorun olduğuna işaret ederek “Akaryakıt sektöründe, bizim belirlediğimiz 56 tane büyük sorunumuz var, 56 tane acil çözülmesi gereken konu var. Bir önem sırası yapmamız gerekiyor, önem sıramızın başında maliyet altı satışların önlenmesi, bugün hepimizin başımızın belası. Bizim satın alamadığımız fiyata insanlar mal satıyor en önemli sorun bu. Başımızın belası ise, hiç yüzünü görmediğimiz adamlara verdiğimiz maaş, sorumlu sorumsuz müdürler diyorum ben onlara, LPG, iş güvenliği trafonuz varsa elektrik mühendisi, 1 Ocak 2018’den itibaren ise, tüm istasyonlarda zorunlu hale gelen TMGD. Şimdi sorunların başlıkları öyle çok ki, sahte faturalarla, ana dağıtım şirketleri arası ticaret var, taşıt tanıma sistemlerinden de para kazanılmıyor, ulusal stok kaynaklı yeni bir sıkıntı var onun fiyatlara ve karlara etkisi ne olacak” şeklinde konuştu.
Toplantı sonunda konuşan Malatya Akaryakıt ve Otogaz Satıcıları Derneği Başkanı Arif Aksoğan ise, toplantının verimli geçtiğini dile getirerek, amaçlarının sektördeki sorunlara çözüm bulmak olduğunu söyledi.
Toplantıya, Enerji Petrol Gaz İşverenler Sendikası Başkanı Fesih Aktaş, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Akaryakıt ve Otogaz Satıcıları Derneği Başkanı Arif Aksoğan ile dernek üyeleri ve akaryakıt istasyon sahipleri katıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Akaryakıt Sektöründe Yaşanan Sorunlar