03 Ocak 2018 Çarşamba, 19:51
Akçadağ Kömbesine Coğrafi İşaret Belgesi Alınacak
Malatya Valisi Ali Kaban, lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan Akçadağ Kömbesine Coğrafi İşaret Belgesi almak için başvuruda bulunacaklarını müjdeledi. 
Malatya Valisi Ali Kaban Malatya Gazeteciler Cemiyeti(MGC)’ni ziyaret etti. Vali Ali Kaban’a cemiyet ziyaretinde Akçadağ Kömbesi ve içli köfte ikram edildi.
Ziyarette bir konuşma yapan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Kuraduman, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vali Kaban’a Akçadağ’ın yöresel yemeği olan kömbe ve içli köfte ikram ettiklerini söyledi.
Malatya Valisi Ali Kaban ise, Akçadağ’ın yöresel yemeklerinin tüm Türkiye tarafından tanındığını belirterek, Akçadağ Kömbesi için Coğrafi İşaret Belgesi başvurusunda bulunacaklarını dile getirdi.
Akçadağ Kolköy Mahalle Muhtarı Veysel Özkan ise, kömbe için Coğrafi İşaret Belgesi alınacak olmasının öneminden bahsederek, Akçadağ’ın yemeklerinin çok lezzetli olduğunu kaydetti.
Vali Kaban’a cemiyet ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Ural, Kültür ve Turizm İl Müdürü Levent İskenderoğlu, Malatya Girişim Gurubu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavuk ve mahalle muhtarları eşlik etti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Akçadağ Kömbesine Coğrafi İşaret Belgesi Alınacak