06 Mayıs 2016 Cuma, 12:02
AMATÖR TELSİZ SINAVI YAPILDI
AMATÖR TELSİZ SINAVI YAPILDI
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Malatya TRAC Şubesi tarafından organize edilen amatör telsiz sınavı yapıldı. 
Yılda iki kez düzenlenen amatör telsiz kullanma sınavı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Malatya TRAC Şubesi’nin çalışmaları sonucunda Malatya’da yapılan sınava 93 kişi katıldı. 5809 sayılı Kanunun 43. maddesi ile Amatör Telsizcilik Sınavlarının Yapılması ve Belgelendirilmesi görevini Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) Telsiz İşletme Müdürlüğü yürütüyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya TRAC Şubesi Başkanı Ercan Yetkiner, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yılda 2 kez düzenlenen sınav için müracaat ettiklerini ve sınavın Malatya’da da yapılmasını sağladıklarını ifade etti. Yetkiner, “Sınava Malatya’dan ve komşu illerden toplam 93 kişi katıldı. Sınav, Malatya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti. Sınava katılacak kişilere zaman zaman hazırlık eğitimleri de veriyoruz. Amatör telsizci olmak için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sınavlara girmek ve başarılı olmak gerekiyor. Sınavlar her yıl mayıs ve kasım aylarında yapıldığı gibi ihtiyaç hasıl olması durumunda kurum tarafından belirlenen tarihlerde ve yerlerde de yapılabiliyor. Tüm bu işlemlerdeki yetki, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Telsiz İşletme Müdürlüğü’nündür. Afyon, Ankara, Çanakkale, Çorum, Erzurum, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Malatya, Mersin, Muğla ve Sakarya olmak üzere toplam 14 ilde, 15 yerde sınav başarı ile yapılmıştır” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AMATÖR TELSİZ SINAVI YAPILDI