17 Ekim 2015 Cumartesi, 17:25
ANKARA’DAKİ PATLAMADA ÖLEN MALATYALI ÖĞRETMEN TOPRAĞA VERİLDİ
10 Ekim’de Ankara’da düzenlenen canlı bomba saldırısında ağır yaralanan ve 6 gün sonra hayatını kaybeden öğretmen Ata Önder Atabay memleketi Malatya’nın Hekimhan ilçesinde toprağa verildi. 
Gaziantep’ten kısa süre önce İstanbul İMKB Lisesi Beden Eğitimi Öğretmenliğine atanan Ata Önder Atabay, bağlı bulunduğu İstanbul 2.Nolu Eğitim-Sen ile birlikte 10 Ekim’deki Barış Mitingine katılmak üzere Ankara’ya gitti. Patlamada ağır yaralanan ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan genç öğretmen 6 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti. İşlemlerinin ardından cenazesi Malatya’ya getirilen Atabay için Hekimhan ilçesindeki tarihi Mehmet Köprülü Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Öğle namazı sonrası düzenlenen cenaze namazına CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Oğuzhan Salıcı, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Öğretmen Atabay’ın tabutuna Eğitim-Sen bayrağı ile Beşiktaş takımının bayrakları konuldu. Namaz öncesi tabutun başından biran olsun ayrılmayan acılı anne Halime Atabay, oğlunun fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Acılı anne Atabay, “Kuş gibi aldılar kuzumu. Ben insan gibi oğlumu yetiştirdim. Yaktılar beni yaktılar. Seveni çokmuş kuzumun hepsi geldiler. Bunu yapanlar Allah’ından bulsunlar. Benim gibi ciğerleri yansın evlatlarından olsunlar. Acının nasıl olduğunu hissetsinler” diyerek feryat etti.
Oğlunun 99 puanla KPSS’de başarılı olduğunu ancak atanamadığı dile getiren acılı anne Atabay, “Kuzum atanamadı ama düzeldi. Direnerek geldi buralara atandı ama çabuk aldılar benden” diye konuştu. 
Öğretmen Ata Önder Atabay’ın kendisi gibi öğretmen olan Duru Kaygusuz ile nişanlandığınve 3 ay önce resmi nikah kıyarak evlendikleri öğrenildi. Bu yaz düğün yapmayı planlanan çiftin, aynı yerde görev yapmak için erken resmi nikah kıydıkları belirtildi. Tabutun başından biran olsun ayrılmayan Duru Kaygusuz Atabey, gözyaşlarına boğuldu. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde kılınan cenaze namazı sonrası öğretmen Ata Önder Atabay, Hekimhan’ın Karanlıkdere Mahallesi’ndeki mezarlıkta toprağa verildi.
Atabay’ın 7 yıl boyunca atama beklediği ve 1 yıl önce Gazitantep’e atandığı burada ise bir çok başarıya ulaştığı öğrenildi. Kısa süre önce İstanbul'a atanan Atabay'ın Bocce spor dalında derece elde ettiği belirtildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ANKARA’DAKİ PATLAMADA ÖLEN MALATYALI ÖĞRETMEN TOPRAĞA VERİLDİ