20 Ocak 2014 Pazartesi, 13:12
ARGUVAN TÜRKÜ FESTİVALİ 2-3 AĞUSTOS’TA YAPILACAK
ARGUVAN TÜRKÜ FESTİVALİ 2-3 AĞUSTOS’TA YAPILACAK
Arguvan Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş, 11. Arguvan Türkü Festivali’ni 2-3 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceklerini açıkladı. 
Arguvan Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş düzenlediıği basın toplantısında, Türkü Festivali’ni bu yıl gerçekleştireceklerini söyleyerek, “11. yapacağımız Arguvan Kimliği ve kültürünün en üst düzeyde sergilendiği Uluslararası Arguvan Türkü Festivalini 2-3 AĞUSTOS 2014 Tarihinde düzenleyeceğiz. Dünyada bir başka örneği olmayan uluslararası düzeye taşıdığımız türkü festivali, Arguvan kültürünün en önemli yansıması olan türkülerimizi yaşatmak, yöremize tescil ettirmek, gelecek kuşaklara aktarmak, tüm türkü severlerle paylaşmak amacıyla yapmaktayız” dedi.
Kızıldaş şunları söyledi, “Müzik hangi dilden, hangi telden, hangi nefesten olursa olsun evrenseldir. Festivalde bir yandan Arguvan türkülerini ve kültürünü icra ederek herkese tanıtırken, diğer taraftan başka yörelerin ve dünya halklarının müziğini ve kültürlerini Arguvanlılara ve dostlarına tanıtıyoruz. Türkülere dost olan herkesi Arguvan da ağırlamak aynı duyguyu, heyecanı ve coşkuyu birlikte paylaşmak istiyoruz. Arguvan Belediyesi, Arguvan Vakfı, Arguvan Köy Dernekleri ile birlikte organize ettiğimiz bu festivalde; her yıl olduğu gibi panellerle, köy tanıtım ve gezileriyle, sergilerle, tiyatro gösterileriyle 2-3 AĞUSTOS akşamları halk müziğimizin güzide sanatçıları ve yerel ozanlarımızın türküleriyle coşku ve heyecanı doruklara çıkaracağız. Tüm Arguvanlıları, Arguvan dostlarını ve tüm türkü severleri şimdiden tatillerini Ağustos başına ayarlayıp Uluslararası Arguvan Türkü Festivalinde buluşmaya, bu coşku ve heyecanı birlikte paylaşmaya davet ediyoruz.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ARGUVAN TÜRKÜ FESTİVALİ 2-3 AĞUSTOS’TA YAPILACAK