07 Mayıs 2014 Çarşamba, 15:59
ASGD'DEN BİRLİK VE BERABERLİK YEMEĞİ
Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Malatya Şubesi tarafından birlik ve beraberlik yemeği verdi. 
Olimpik Açık Yüzme Havuzu'nda verilen birlik ve beraberlik yemeğine; TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Futbol İl Temsilcisi Kahraman Fırat, Süper Lig Hakemi Suat Arslanboğa, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Recep Menevşe, Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Cafer Aydın, 44 Malatyaspor Kulüp Başkanı Müslüm Boztaş, 44 Malatyaspor Kulüp 2. Başkanı Barış Bingöl, Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, 44 Malatyaspor Teknik Sorumlusu Mahmut Evren, TFFHGD Malatya Şube Başkanı Mutlu Dalbudak ve ASGD Malatya Şubesi yönetimi katıldı.
Düzenlenen etkinlikte konuşan ASGD Malatya Şube Başkanı Akif Çelik, Malatya sporunun başarıyla temsil edilmesi amacıyla çalıştıklarını belirtti.
Sporun birleştirici ve kaynaştırıcı özelliğine vurgu yapan Çelik, "Sporda birlik ve bearberlik çok önemlidir. Bu hafta sevinç ve hüznü bir arada yaşadık. 44 Malatyaspor'un 3. Lige terfi maçında Erzin Belediyespor'a yenilerek, elenmesi bizleri derinden üzdü. Bunun yanında Yeni Malatyaspor'un da Kartalspor ile 1-1 berabere kalarak, Play-Off'a kalması bizleri sevindirdi. Yeni Malatyasporumuz Play-Off'a kaldı. Şuanda birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" dedi.
Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu ise, Kartalspor ile 1-1 berabere kalarak Play-Off'u garantilediklerini anımsattı.
Sezonun muhasebesine kulüp olarak yapacaklarını dile getiren Mumcu, "Malatya futbolunun bir sonraki dönemleriyle alakalı muhasebesindeki hataları asgariye indirme adına, bu sezonun değerlendirmesini yapacağız. Kulüp yönetimi olarak Yeni Malatyaspor'un Play-Off'a kalmasını buruk bir sevinç olarak yorumluyorum. 2 sezondur şehir, medya ve taraftar olarak birlik ve beraberlik içerisinde bu kulübün Malatya futbolunu Play-Off metoduyla değil de, doğrudan şampiyon olup bir üst lige çıkmasını arzu ediyorduk. Bununla alakalı yönetim olarak olabildiğince bu işin kitabına uygun davranmaya özen gösterdik. Ama bu sadece yönetim ile sınırlı olmayan bir süreç. Mutlaka hatalarımız olmuştur. Kararlarımızda eksikliklerimiz olmuştur. Bunun bütün açık yürekliliğimle söylüyorum. Ama futbol bir oyun ve 3 ihtimallidir. Skora bağlı netice çok önemli. Geldiğimiz noktada anlamsız puan kayıplarımızın getirdiği bir süreçle Play-Off'ta oluşumuz doğrusu bizi yüzde yüz mutlu etmiş bir sonuç değil. Ama baktığınız zamanda Play-Off, kalan maçlar açısından önemli bir evre. Bundan sonra Play-Off'u konuşacağız. İnşallah kalan maçları değerlendirme adına Play-Off'tan çıkmayı arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.
TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi de, ASGD Malatya şubesi yönetimi ve gazetecilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Çok kısa bir süre önce yapılanmasına rağmen güzel işler yaptılar. İnşallah devamını da getirecekler. Yapılan bu çalışmalar bizleri son derece memnun etti" diye konuştu.
Eserdi, Yeni Malatyaspor'a Play-Off sürecinde de başarılar diledi.
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ise, ASGD'nin Malatya sporuna büyük katkılar yapacağına inandıklarını kaydederek, "Gazetecilerimiz önceden beri kendilerini yetiştirmişler fakat teşkilatlanma ve kurumsallaşma anlamında önemli bir hareket olarak görüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile taşradaki temsilcisi Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak hepimiz bu anlamlı hareketi destekliyoruz. Çünkü birlikten kuvvet doğar" ifadelerini kullandı.
Müdürlüğün yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Fındıklı, şunları söyledi: "Biz stadyumu bitireceğiz. Stadımızı 2015'te açmayı planlıyoruz. O statta, Yeni Malatyasporumuzu daha üst kategorilerde seyretme arzumuz var. Heyecanla onlar bizi bizde onları bekliyoruz. Bu arada TFF'ye teşekkür ediyoruz. Stadyumun hemen yanında çok büyük bir spor tesisi inşa ediyorlar. TFF Bölge Müdürlüğü hizmet binası ve futbol eğitim merkezini kuruyorlar. İnönü Üniversitesi'nin karşısı spor kompleksine dönüştü. Şeker Fabrikası alanını çok büyük tesislerle donatıyoruz."
Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir de, ASGD'nin kuruluşundan itibaren Malatya amatör spor kulüpleri ile iç içe çalışmalarda bulunduğunu dile getirdi.
Özdemir, ASGD'nin, Malatya amatöründeki çalışmalara ışık tuttuğunu belirterek, çalışmalarından dolayı yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
44 Malatyaspor'un Spor Toto 3. Lige çıkamaması nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını kaydeden Özdemir, Yeni Malatyaspor'a Play-Off sürecinde başarılar diledi.
44 Malatyaspor Kulüp 2. Başkanı Barış Bingöl ise, ASGD Malatya şubesine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, "44 Malatyaspor olarak 3. Lige çıkması hedefliyorduk. Ama Kahramanmaraş'ta Erzin Belediyespor'a yenilerek, hedefimize ulaşamadık. Malatya futboluna ikinci profesyonel takımı kazandırmak için 3 yıldır elimizden geleni yapıyoruz. Maalesef nasip değilmiş. Elimizden geleni yaptık, üzgünüz" dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ASGD'DEN BİRLİK VE BERABERLİK YEMEĞİ