03 Temmuz 2014 Perşembe, 17:12
ATAŞEHİR MALATYALILAR DERNEĞİ’NDEN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET
 İstanbul’da faaliyet gösteren Ataşehir Malatyalılar Derneği Başkanı Himmet Kaya, her yıl İstanbul da oturan özellikle Malatyalı gençleri Malatya’ya getirmeyi amaçlayan “Malatya Gençlik Kampı” projesi yapacaklarını bildirdi. 
Malatya Valisi Vasip Şahin ile görüşerek İstanbul’da oturan Malatyalı gençleri yılda bir defa da olsa Malatya’ya getirecek “Malatya Gençlik Kampı” projesini anlatan Ataşehir Malatyalılar Derneği Başkanı Himmet Kaya Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Malatya Gazeteciler Cemiyeti başkanlığına yeniden seçilen Haydar Karaduman’a “hayırlı olsun” dileklerinde bulunan Ataşehir Malatyalılar Derneği Başkanı Himmet Kaya “İstanbul’da yaşayan çok sayıda Malatyalı var ve bunlar Malatya ile tüm bağları kopmuş durumda. Malatya’yı görmediklerini dahi söyleyenler var. Bundan üzüntü duyduk ve Malatyalıları nasıl doğdukları kente getiririz diye düşünmeye başladık. Bir Malatya kampı projesini hayata geçirmek için sponsorlar bulduk ve yatırım yapacak iş adamlarından sözler aldık. Bazı fonlarda bu projeye destek verecek” dedi.
Ataşehir Malatyalılar Derneği Başkanı Himmet Kaya, İstanbul’dan gelecek Malatyalıları en az bir hafta kampta ağırlayacak bir tesis için Malatya Belediyesi'nden yer tahsisi beklediklerini belirterek, “Bize gösterilecek bir yerde bu kampı inşa edip Belediye’ye bırakacağız. Malatya’ya özgü küçük yapılar bu kampta yer alacak. Gelen Malatyalıları burada ağırladıktan sonra tesis tüm Malatyalıların hizmetinde olacaktır. Biz de böylece İstanbul’daki Malatyalıları Malatya ile bu kampta buluşturacağız. Özellikle gençlerin gelmesine öncü olacağız. Tüm Malatya halkından bu projeye destek olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ATAŞEHİR MALATYALILAR DERNEĞİ’NDEN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET