10 Kasım 2017 Cuma, 05:06
ATATÜRK’Ü Saygı ve Özlemle Anıyoruz…

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79’uncu yıldönümü dolayısıyla 10 Kasım Cuma günü Malatya’da da törenlerle anılacak. Bu arada, Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla siyasiler, il yöneticileri ve çeşitli kuruluş temsilcileri birer mesaj yayınladılar.

ANMA TÖRENLERİ..

Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla ilk tören Cuma sabahı Atatürk Anıtı önünde yapılacak. Burada 08.50’de başlayacak törende anıta çelenk sunulacak, ölüm saati olan 09.05’de 2 dakika süreyle çalınacak sirenle birlikte saygı duruşunda bulunulacak ve ardından 2. Ordu Bandosu’nun eşliğinde İstiklal Marşı söylenecek. Vali Ali Kaban’ın, anıt şeref defterini yazmasıyla anıttaki tören sona erecek.

Daha sonra, anıtın yan tarafındaki Atatürk Evi törene katılanlarca ziyaret edilip, buradan Battalgazi Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacak ve 09.30’da başlayacak anma toplantısına geçilecek. Burada, günün anlamına ilişkin konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak, Atatürk Oratoryosu ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar söylenecek.

MESAJLAR..

Malatya Valisi Ali Kaban
“Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 79’uncu yıl dönümünde bir kez daha saygıyla anmaktayız.

Kutlu Vatan topraklarında bir güneş gibi parlayan bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, hiç şüphesiz Atatürk’ün azmi, kararlılığı ve milletine olan inancı sayesinde ülkemizin üzerine çöreklenen karanlığı aydınlatmıştır.

Atatürk, sahip olduğu mücadele ruhuyla milletimizin makûs talihini değiştirmiş, yediden yetmişe milletimizin bütün dinamiklerine de aşıladığı bu ruhla sadece Aziz Milletimiz için değil, bütün mazlum milletler için timsal-i cesaret bir lider olmuştur.

Temelini atmış olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni payidar kılmak için O’nun azmi, cesareti ve kararlılığı herkese örnek olacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin istikrar ve güven içinde büyümesi ve Cumhuriyetin güçlenmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmak her vatandaşımızın öncelikli vazifesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının sene-i devriyesinde Aziz Atatürk’ü, Kahraman Silah Arkadaşlarını, tüm Şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Ruhları şad olsun.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba
“Kurtuluş Savaşımızın eşsiz başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet ve siyaset adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79. Yılında rahmet ve özlemle anıyorum.

Parlamenter sistem, laiklik, basın özgürlüğü, yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, kişi hak ve hürriyetleri yok edilmek istendiği, tam bağımsız , çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün fikirlerine, büstlerine, resimlerine saldırıldığı, kendisine ve annesine ağır hakaretler edildiği, ders kitaplarından isminin silinmek istendiği, Cumhuriyet değerlerine yönelik toplu ve sistemli saldırıların arttığı günümüzde Mustafa Kemal ve arkadaşlarının canlarını ortaya koyarak hayata geçirdikleri çağdaşlaşma adımları ve devrimler halkımıza her zamankinden daha fazla anlatılmalıdır. Çeşitli dayatmalarla Atatürk’ü hafızalardan silmek isteyenler, bu amaçlarında başarılı olamayacaklarını mutlaka anlayacaktır.

Bir taraftan Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk’e karşı başlatılan karalama kampanyaları devam ederken, diğer taraftan aynı çevrelerin Atatürk sevgisinin! şaşkınlık verecek şekilde bir anda artması da çok manidardır. Sistemli saldırının başrol oyuncularının, bir yerlerden aldıkları talimatla, göstermelik Atatürk sevgileri dikkat çekicidir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda doğruluktan, eşitlikten, adaletten ve demokrasiden vazgeçmeden, bu emaneti koruyacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyete ve onun kazanımlarına karşı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da mücadelesine devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun şahsında Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır
Çakır, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Çakır mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Tarih boyunca birçok önemli şahsiyet yetiştiren milletimizin, yakın tarihte dünya çapında yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden birisi de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk, yaşamı boyunca birçok başarıya imza atmış, kurtuluş mücadelemizde ve Cumhuriyetimizin kurulmasında başrol oynamıştır.

Bizim yapmamız gereken Atatürk’ü anlamak ve O’nun “Ey yükselen yeni nesil! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” vasiyetine sahip çıkarak, Cumhuriyetimizi korumak ve yükseltmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79. yıldönümünde minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan
Gürkan da, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, “Atatürk’ün bize miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni, hedefi olan muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak adına daha fazla çalışıp, daha fazla üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Gazi Mustafa Kemal, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır. Aziz Milletimizin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandıran Atatürk, millet iradesine dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak, yepyeni bir çığır açmıştır. Türk milletine çağdaş ve bağımsız bir Türkiye bırakan Atatürk’ü bugün daha çok anlıyoruz. Bölgesinde her açıdan önemli konumlara sahip olan Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi bugün de ülkemiz üzerinde hain emelleri olanların iştahlarını kabartmaya devam etmektedir. Dün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde birlik ve beraberlik içerisinde bu toprakları vatan yapan milletimiz, bugün de Atatürk’ün bize bırakmış olduğu çağdaş ve bağımsız Türkiye’mizin gelişmiş ülkeler arasında yerini alması için aralıksız çalışmaya devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün gösterdiği tam demokrasi, çağdaş bir ülke ve milli iradenin hakim olduğu bir ülke yolunda önemli aşamalar kaydetmiş, demokrasi çıtasını her geçen gün yükselten bir ülke konumuna gelmiştir. Bizler de Atatürk’ün bize miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni, hedefi olan muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak adına daha fazla çalışıp, daha fazla üretmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 79’uncu yılında bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay
“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79. yılında şükran ve rahmetle anıyoruz.”

Malatya Barosu Başkanı Avukat Enver Han
“Ulusal bağımsızlığımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ,Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşamını Türk Milletinin bağımsızlığına ve gelişimine adamış eşsiz lideri kaybettiğimiz 10 Kasım, ulusumuzda ortak hüznün tarihidir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Ata’sının ilkeleri ışığında ilerleyerek çağdaş ve modern bir dünya devleti haline gelmelidir.

Atatürk’ü anmak, O’nun aydınlık yolundan kararlılıkla yürümek, O’nu fikirleri ile yaşatmak, kurduğu Cumhuriyete, değerlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkarak, daha ileriye taşımak gerekmektedir.

Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 79. Yıldönümünde, saygı, minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz.”

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Bülent Avşar, 10 Kasım dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Avşar’ın mesajı şöyle:

“Tarihin yetiştirdiği ender şahsiyetlerden, Cumhuriyetimizin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 79. Yılında, saygı ve minnetle anıyoruz.

79 yıl önce ebediyete yolcu ettiğimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olmuş, milletimizin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş bir liderdir. Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, fikirleri, yaşamı ve eserleriyle, kurduğu Cumhuriyet ile de Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır.

Bu bilinçle bize Türkiye Cumhuriyeti gibi onurlu bir miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, çalışma ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum.”

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları
“Türk Milleti ne Atatürk’ten vazgeçebilir ne de O’nun devrim arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Cumhuriyet’ten.

Tam bağımsız, insan haklarına dayalı, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün önderliğinde, emperyalizme karşı kazanılan Bağımsızlık Savaşı ve sonrasında hızla başarılan Aydınlanma Devrimi ile kurulmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk tek dünya lideridir. Doğumunun yüzüncü yılında, yüz elli iki üyenin imzaladığı UNESCO belgesindeki tanımıyla: “ Atatürk uluslar arası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur.“

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi, “Tam Bağımsızlık” ilkesi temelinde, O’nun düşünce ve eylemleri olan Kemalizm’dir. Bilim insanı Ahmet Taner Kışlalı’nın tanımıyla: “Kemalizm, ne Atatürk’ün bekçiliğidir ne de 1920 koşullarında yapılmış olanların toplamıdır. Kemalizm, demokratik toplumcu öze sahip, sürekli devrimcilik ilkesine dayalı, bir çağdaşlaşma ideolojisidir. Kemalizm, geçmişin bekçiliği değil geleceğin öncülüğüdür…

Ne yazık ki Atatürk’ün aramızdan ayrılışından sonra ülke yönetimine gelen siyasal iktidarlar Atatürk ilkelerini, devrimlerini ve manevi mirasını yeterince sahiplenememişlerdir. Bu süreçte Cumhuriyet’in temel değerlerinden ödünler verilmiş, ekonomiden milli eğitime kadar her alanda Kemalist politikalar dışlanmış, ülke kötü yönetilmiş ve Karşıdevrime yol açılmıştır. Son on beş yıllık iktidar döneminde ise ülke bölünmenin, bir rejim değişikliğinin eşiğine gelmiştir. 2019 seçimleri, Parlamenter Sistemden Başkanlık Sistemine geçişin, bir geriye gidişin oylanacağı seçimler olacaktır.

Atatürk diyordu ki: “Saygıdeğer ulusuma şunu öğütlerim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne dek çıkaracağı adamların kanındaki, bilincindeki öz mayayı çok iyi incelemeye dikkat etmekten hiçbir zaman geri kalmasın.”

Önümüzdeki süreçte, Türk Milleti Atatürk’ün öğütlerini tutacak, ülkenin bölünmesi ve bir din devletine dönüştürülmesi gayreti içindeki emperyalizmin tasarımını bozacaktır. Türk Milleti tam bağımsızlık ve çağdaşlaşma yolundaki yürüyüşüne devam edecektir.

Mustafa Kemal Atatürk’ü yaşamdan ve aramızdan ayrılışının yetmiş dokuzuncu yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz.”

Eğitim İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hatem Denktaş
“Kurtuluş Savaşı’nın mimarı, bağımsızlık savaşında dünyada bir ilk olmuş, devrimleriyle ulusa kimlik kazandırmış Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79. yılında sevgi, saygı ve büyük bir özlemle anıyoruz.

Devrimci ruhu bugün de o günkü gibi diri, ilerici ve aydınlık olan Mustafa Kemal’in açtığı yol, çağdaş uygarlık yoludur. Atatürk’ün dünya liderliği, ileri görüşlülüğü, askeri ve siyasi dehası ve ışık saçan devrimleri bugün, gerici, bölücü zihniyetleri rahatsız etmekte ancak, Türk ulusunun Ata’sına olan sevgisini giderek perçinlemektedir. Mustafa Kemal Atatürk dün olduğu gibi bugün de, yarın da aydınlığa, çağdaşlığa, özgürlüğe götürecek bir idealin adıdır.

Büyük devrimcinin kurmuş olduğu, laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne 94 yıl geçti. Fakat AKP, iktidarı süresince Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını, Cumhuriyet’imizin ilkelerini itibarsızlaştırma politikalarından vazgeçmedi. Bu politikaların bir sonucu olarak bilimsellikten uzak bir şekilde tamamen siyasi hamlelerle değişiklik yapılan müfredatta Atatürkçülük kavramını gölgeye itilmeye çalışıldı. Ancak çağdaş, bilimsel, laik ve ulusal eğitimin savunucusu Eğitim-İş, Cumhuriyet’in değerlerini, Atatürk ilke ve devrimlerini, çocuklara öğretmeye devam edecektir.

Günümüzde yaşanan gelişmeler, Atatürk’ün en büyük eseri ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine sahip çıkmamız gerektiğini, demokrasinin ve hukuk devletinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

Emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesi vermiş, Güney Amerika’dan Hindistan’a kadar diğer uluslara da bağımsızlık ateşi yakmış, Ulusumuzun “kurtarıcısı” da “Büyük Önderi” de Türk Ulusu var olduğu sürece Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu gerçeği kabullenemeyip kendilerine yeni önderler arayan bu zihniyetin kat edebileceği yol ise ulusun benliğinde değil olsa olsa kötü anılarında kalmaya mahkumdur.

Ata’sını kaybettiği 10 Kasım gününü ebedi matem günü ilan ederek, her 10 Kasım’da saat 9.05’te dünyanın gözlerini kamaştıracak bir vefa örneği göstererek ülkeyi sokak sokak ölüm sessizliğine büründüren halkımız, elbette Büyük Önderi’ni silmek isteyenleri inşa ettikleri kör karanlığa hapsedecektir.

Eğitim-İş olarak bir kez daha altını çiziyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti dervişler, şeyhler, müritler memleketi olmayacaktır. Bu ülkede özgür ve insanca yaşayabilmemiz yalnızca laik Cumhuriyeti yaşatmakla mümkün olacaktır. Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Büyük Önder’in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Atatürk’ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur.

Eğitim-İş; laik, demokratik, bilimsel eğitime, Cumhuriyetimize, bölünmez bütünlüğümüze, Atatürk devrimlerine, sosyal hukuk devletine sahip çıkacak, yılmadan mücadeleye devam edecektir.

Devrimci ruhu yaşayan, devrimleri aydınlatan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz.”

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Av. Arb. M. Umut Yalçın
“11 Haziran 1868 tarihine dayanan köklerimizle yapmış olduğumuz çalışmaları destekleyen ve kuruluşumuza bugünkü ismini veren yine Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıl dönümünde kendisini bir kez daha Fatihalarla ve hayranlıkla yâd ediyoruz.

Aziz Atatürk; Türk milletine kendini adamış ve bıraktığı emanetleriyle de muasır medeniyetler aşamasına ulaşılacağını daha Cumhuriyetin ilk yıllarında işaret etmiştir. O miras üzerine yıllarca tüm saldırıların üstesinden gelen Türkiye Cumhuriyeti, o’nun eserleri ve öğütleriyle Türk milleti yaşadığı sürece var olacaktır.

Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

Kaynak: malatyahaber.com

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ATATÜRK’Ü Saygı ve Özlemle Anıyoruz…